Fiul fostului presedinte al Republicii Moldova RETINUT de DNA. Sergiu Lucinschi este cercetat de procurori pentru santaj si trafic de influenta

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:07

Procurorii sustin ca ar fi pretins 4 milioane de euro de la un om de afaceri si ar fi primit jumatate din suma in numai 4 luni.

In acelasi dosar a ajuns sa dea cu subsemnatul si Radu Pricop, ginerele fostului presedinte roman, Traian Basescu. Lui Sergiu Lucinschi, fiul fostului presedinte al Republicii Moldova, i s-au pus catusele la scurt timp dupa ce anchetatorii i-au perchezitionat locuinta din Ilfov. Lucinschi a fost audiat o ora si jumatate de procurorii DNA care il acuza de santaj si trafic de influenta.

Surse judiciare spun ca Sergiu Lucinschi ar fi pretins 4 milioane de euro de la om om de afaceri din domeniul constructiilor, ocupant al unui loc in Top 300 Capital, dar, culmea, care nu ii datora bani.

In schimbul milioanelor, Lucinschi ar fi promis ca isi va retrage o plangere penala formulata la DIICOT.

Si, ca sa para cat mai convingator, in schema a intrat si un ofiter DIICOT. Acesta a fost retinut aseara in timp ce primea 5.000 de euro din 50 000 cat ar fi fost suma pretinsa initial. In acelasi dosar a venit la DNA si Radu Pricop, ginerele fostului presedinte, Traian Basescu.

Avocatul Pricop este suspectat de complicitate la santaj. El a cerut procurorilor un ragaz de trei zile pentru a-si putea pregati apararea.

##VIDEO135331##

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Numele unui fost sef de la DIICOT, procurorul Remus Tudoran Jurj, apare in acelasi dosar. Acesta este anchetat sub acuzatia de complicitate la santaj. Sergiu Lucinschi are 50 de ani si este fiul cel mare al fostului presedinte al Republicii Moldova.

A studiat in domeniul artelor in Moscova si chiar a fost cunoscut o perioada ca un bun cantaret.

Sergiu Lucinschi a detinut mai multe afaceri in domeniul cometului si constructiilor din Rusia, inclusiv celebrul club de noapte Most din Moscova. In 2011 s-a mutat in Romania preluand controlul unei companii internationale specializata in constructii prin intermediul unor firme din Insulele Virgine si Liechtenstein. Insa, un an mai tarziu, sucursala din Romania intra in insolventa, dar anunta un amplu plan de restructurare.