Fiul lui Eduard Novak, lovit de o mașină în timp ce se antrena: „Ciclismul în România e sport extrem”. Cum a reacționat fostul ministru al Sportului

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 25 feb 2024, 17:13

F

Sursa: Facebook: Eduard Novak

Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, a trecut printr-o „mică intervenție chirurgicală” duminică, după ce a fost implicat într-un accident rutier pe DN12 în timp ce se antrena pe bicicletă.

Edvard Novak, fiul fostului ministru al Sportului, a avut parte de un incident nefericit în timpul antrenamentului său de bicicletă pe DN12. A fost lovit de o mașină, ceea ce a condus la necesitatea unei „mici intervenții chirurgicale”. Tatăl său, Eduard Novak, a comunicat acest incident și starea actuală a fiului său printr-o postare emoționantă pe platforma de socializare Facebook. 

Fiul fostului ministru al Sportului a fost implicat într-un accident

Fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, a relatat că incidentul în care fiul său Edvard a fost lovit de o mașină în timpul antrenamentului de ciclism s-a produs în România, o țară unde ciclismul este considerat un sport extrem. Acesta a adăugat că, din fericire, Edvard a scăpat cu doar o mică intervenție chirurgicală în urma accidentului. A subliniat și faptul că acest incident nu este singular în familia lor, menționând că și fratele lui Edvard, Edmond, a trecut prin aceeași experiență cu câțiva ani în urmă.

„Ciclismul în România e sport extrem. Azi, în Edvard, cu care eram ieșiți la antrenament, a intrat o mașină. Din fericire a scăpat doar cu o mică intervenție chirurgicală. Acum câțiva ani, Edmond a pățit același lucru”, a scris fostul ministru în postarea sa.

Citește și: Angajata MApN din Suceava, care a urcat în stare de ebrietate la volan și a lovit o persoană, având o alcoolemie mai mare de trei, a fost arestată

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Eduard Novak a accentuat problemele cu care se confruntă cicliștii români, inclusiv fiul său Edvard, care a fost lovit în timpul antrenamentului de ciclism. A precizat că aceste dificultăți provin atât din lipsa condițiilor adecvate pentru practicarea acestui sport, cât și din comportamentul șoferilor.

Eduard Novac a dat vina pe drumurile și pe șoferii din țara noastră

Eduard Novak a subliniat că drumurile din România prezintă un grad ridicat de pericol, caracterizate de șoferi nervoși, conduita agresivă și o preocupare minimă pentru siguranța partenerilor de trafic.

El a menționat că, în mod ideal, toți participanții la trafic ar trebui să împartă șoselele cu bicicliștii și motocicliștii, însă acest lucru nu se întâmplă în practică. Mesajul a fost transmis prin intermediul unei postări pe Facebook.

Fostul ministru a accentuat că, în ciuda laudelor pentru performanțele sportivilor, autoritățile române nu reușesc să gestioneze eficient problemele de siguranță cu care se confruntă cicliștii. El a subliniat că aceștia devin frecvent "victime ale haosului de pe șoselele din țară", arătând nevoia imperativă de a aborda aceste probleme în vederea creării unui mediu mai sigur pentru participanții la traficul

rutier. 

Citește și: Șoferii vor primi șapte ani de închisoare, dacă nu vor respecta această regulă. Ce schimbări au fost făcute

„Poate că e momentul în care poliția rutieră pornește o campanie de informare și conștientizare pentru șoferi. Sunt gata să ajut, să particip, să fac tot ce pot omenește ca cei care fac ciclism de performanță, ca hobby sau de nevoie să nu mai fie numiți «donatori»”, a mai spus Edward Novac în postarea sa.