Fiul lui Viorel Hrebenciuc a fost RETINUT! E cercetat in dosarul retrocedarilor ilegale

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 19:43

Dupa 24 ore de audieri si perchezitii, Andrei Hrebenciuc , fiul lui Viorel Hrebenciuc, iese din sediul DNA Brasov.

Procurorii il acuza de constituirea unui grup infractional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani in dosarul privind retrocedarile ilegale de paduri.

Tatal lui Andrei Hrebenciuc, alti doi parlamentari, printul si printesa Lia, dar si mai multi judecatori sunt acuzati de fapte grave de coruptie. DNA a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva a lui Viorel Hrebenciuc, iar acesta a demisionat marti din Parlament.



Astazi, a fost retinut si Paltin Sturdza, presupusul mostenitor al lui Dimitrie Sturdza, personajul cheie despre care anchetatorii sustin ca ar fi obtinut ilegal peste 40.000 de hectare de padure in judetul Bacau. La DNA Brasov au ajuns, indata, dupa Andrei Hrebenciuc, atat tatal, cat si sotia sa.

Stufosul dosar al retrocedarilor ilegale are multe increngaturi. La DNA Bucuresti, tarziu in noapte, a fost adus Dumitru Iliescu, fostul sef al Serviciului de Protectie si Paza.
El este banuit de procurori ca i-ar fi dat informatii lui Viorel Hrebenciuc legate de ancheta retrocedarilor.

Dupa doua ore de audieri, Dumitru Iliescu a parasit institutia. Venit, astazi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acelasi loc unde judecatorii decid soarta lui Andrei Hrebenciuc, edilul Constantei i-a dat cateva sfaturi: "este o experienta destul de terifianta, e dificila. Sa stiti ca multi asa-zisi barbati, cand ies de acolo, ies plangand.
Sa fie tare si sa plece cu mintea din locul unde e in alta parte".

Andrei Hrebenciuc are acum probleme cu legea, dar nu este la prima intalnire cu anchetatorii. In urma cu citiva ani i s-a furat masina, a trebuit sa mearga la politie si sa ajute la cercetari, dar, in cele din urma masina s-a intors la proprietar.

Totusi, despre Andrei Hrebenciuc lumea a aflat abia dupa ce a aparut povestea de iubire cu Elena Basescu.
In cele din urma Hrebenciuc junior n-a ajuns sa fie ginerele presedintelui, ci al unui fost sef CFR, dupa ce s-a casatorit, anul acesta, cu fiica lui Alexandru Noaptes.

In ce priveste viata profesionala, Andrei este profesor la ASE, si-a lansat o carte si este director la mai multe firme pe care le detine.
##VIDEO125338##

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii