Flăcările pun stăpânire pe Capitală! Mai multe case din București au luat foc

Autor: Bianca Vidoi

Incendiu în Capitală!

Sursa: Unsplash

Ziua de duminică, 21 iulie 2024, a început cu 12 autospeciale ale pompierilor ce au venit să stingă flăcările ce au cuprins mai multe case din Capitală.

Un ansamblu de locuințe din București a luat foc în dimineața zilei de 21 iulie 2024, iar pompierii au fost nevoiți să intervină cu 12 autospeciale pentru a stinge flăcările de pe strada Lanului. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incidentului.

Mai multe case din București au luat foc

Flăcările au cuprins mai multe case din București, mai exact de pe strada Lanului, iar 12 autospeciale au fost nevoite să vină pentru a stinge incendiul ce a acaparat aproximativ 700 de metri pătrați.

Autoritățile au anunțat că în urma incendiului au fost afectat mai multe case și anexe din zona în care a început incendiul. 

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un ansamblu de locuințe în str. Lanului. Sunt afectate mai multe proprietăți (case și anexe), pe o suprafață de aproximativ 700 mp”, transmite ISUBIF, potrivit observatornew.ro. În comunicatul prezentat de ISUBIF, aceștia mărturisesc că este foarte greu să se stingă focul din cauza presiunii scăzute a hidranților stradali.

„Acționăm pentru stingere de la înălțime folosind autoscară, respectiv de pe două străzi folosind dispozitiv de la autospecialele de stingere cu apă și spumă. Alimentarea se realizează de la hidranții stradali, care prezintă o presiune scăzută din cauza cantității mari de apă utilizată, respectiv din alte surse din apropiere”, este menționat în cadrul informării.

De altfel, în urma incendiului puternice ce a pornit în Capitală, o persoană în vârstă de 95 de ani a fost asistată medical de echipajul SMURD. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Șapte case au fost distruse de un alt incendiu

În noaptea zilei de 3 iulie 2024, flăcările au cuprins acoperișul unei case din Sectorul 3 al Capitalei. În doar câteva secunde, focul a cuprins întreaga locuință, iar pentru că celelalte case erau construite una lângă alta, flăcările au început să se extindă, distrugând alte 6 case vecine. Panica era cu atât mai mare știind că unul dintre vecini avea în casă mai multe butelii ce puteau să explodeze în contactul cu flăcările.

Citește și: Incendii de proporții pe insula Thassos, destinația preferată a românilor. Ce trebuie să faceți dacă aveți concediul planificat deja

"S-a acţionat din curţile a 8 gospodării, suprafaţa totală afectată este de aprox 700 mp, 26 persoane s-au autoevacuat, 5 persoane asistate medical, 3 la spital, 2 cu arsuri, una expusă la fum", a declarat Ana Covaşeniuc, ISU.

Proprietarii caselor ce au fost distruse de flăcări sunt revoltaţi şi cer explicaţii pompierilor deoarece aceștia ar fi venit mult prea târziu, însă reprezentanții ISU spun că ei au ajuns la incendiu la 12 minute după primul apel la 112. 

 


În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul