Flan de ciocolata
Cost estimativ: 25 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
8 oua
1 l lapte
O tableta ciocolata neagra
2 linguri cacao
150 g zahar
O lingurita extract de vanilie
200 g zahar- pentru caramel
Mod de preparare
Intr-o cratita ce poate fi bagata la cuptor, se topeste zaharul pentru caramel.
Cand acesta s-a caramelizat si este colorat uniform, se ia de pe foc si se plimba cratita cu grija pentru a tapeta cu caramel toate laturile. Se lasa sa se raceasca, timp in care se face crema.
Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana cand se topeste zaharul, se adauga cacaua si ciocolata topita la bain marie, amestecand tot timpul.
Se adauga treptat laptele bine incalzit (dar nu fiert) si se bat impreuna pana cand se omogenizeaza.
Se toarna in cratita tapetata cu caramel, apoi se da la cuptor, la foc foarte mic (120 grade), timp de 30 minute.
Se lasa sa se raceasca, apoi se intoarce pe un platou cu grija.
Se serveste foarte rece!
Ingrediente
8 oua
1 l lapte
O tableta ciocolata neagra
2 linguri cacao
150 g zahar
O lingurita extract de vanilie
200 g zahar- pentru caramel
Mod de preparare
Intr-o cratita ce poate fi bagata la
cuptor, se topeste zaharul pentru caramel.
Cand acesta s-a caramelizat si este colorat uniform, se ia de pe foc si se plimba cratita cu grija pentru a tapeta cu caramel toate laturile.
Se lasa sa se raceasca, timp in care se face crema.Se bat ouale cu zaharul si vanilia pana cand se topeste zaharul, se adauga cacaua si ciocolata topita la bain marie, amestecand tot timpul.
Se adauga treptat laptele bine incalzit (dar nu fiert) si se bat impreuna pana cand se omogenizeaza.
Se toarna in cratita tapetata cu caramel, apoi se da la cuptor, la foc foarte mic (120 grade), timp de 30 minute.
Se lasa sa se raceasca, apoi se intoarce pe un platou cu grija.
Se serveste foarte rece!
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta