Flori "gemene" cu miros de cadavre in putrefactie, noua atractie a unei gradini botanice din Florida

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 07 oct 2020, 23:45

Doua exemplare de Amorphophallus Titanum, cea mai mare floare din lume, ale caror inflorescente uriase, in forma de falus, emit un miros asemanator celui de cadavre aflate in putrefactie.

Potrivit Reuters, aceste plante infloresc foarte rar, iar evenimentul reprezinta pentru expertii in domeniu ceea ce reprezinta o eclipsa lunara pentru pasionatii de astronomie.


Florile acestor plante au culoarea crem si ating dimensiuni de pâna la trei metri. Ele emit un miros greu, de carne aflata in putrefactie, pentru a atrage mustele si gândacii care o polenizeaza. Florile ramân deschise doar 48 de ore, iar urmatoarea inflorescenta apare dupa foarte multi ani.



In gradinile botanice de pe intregul teritoriu al Americii de Nord, cel mult patru exemplare de Amorphophallus Titanum infloresc pe parcursul unui an obisnuit. La inceputul acestei primaveri, s-au produs totusi mai multe inflorescente, intr-o succesiune rapida, la Gradina Botanica Foster din Honolulu, in statul american Hawaii.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii


In Florida, prima dintre aceste flori, supranumita "Seymour", i-a surprins pe angajatii de la Gradina Botanica Marie Selby inflorind vineri dimineata, mai devreme decât prevedeau specialistii.
Aproape 2.000 de vizitatori au vizitat acea gradina botanica pe parcursul weekendului trecut, pentru a admira inflorescenta inalta de peste 2 metri, depasind de patru ori numarul mediu al vizitatorilor dintr-un weekend obisnuit.( sursa Mediafax)

 

Taguri: