Florii 2022. Ce trebuie să faci cu crenguțele de salcie imediat după ce vii de la biserică

Author: Amalia Georgescu

De Florii, în bisericile ortodoxe se sfințesc crenguțe de salcie

Sursa: pexels

De Florii 2022, credincioșii merg la biserică pentru a primi crenguțe sfințite de salcie. Iată ce se face cu aceste crenguțe, dar și cum trebuie să procedeze credincioșii după ce crenguțele de salcie se usucă.

Crenguțele de salcie sunt cel mai important simbol al sărbătorii de Florii 2022. În duminica în care este sărbătorită Intrarea Domnului în Ierusalim, credincioșii duc la biserică crenguțe de salcie pentru a fi sfințite de preot, obicei care amintește de momentul în care Iisus Hristos a fost primit de mulțimea care avea crenguțe de măslin în mâini. Ce se face cu crenguțele de salcie după venirea de la biserică? 

Duminica Floriilor 2022. Ce trebuie să facă toți credincioșii cu crengutețele de salcie sfințite de Florii? 

În fiecare an, cu o săptămână înainte de Paște, credincioșii sărbătoresc Intrarea Domnului în Ierusalim, sărbătoare care în popor mai este cunoscută ca duminica Floriilor.

Pe lângă tradițiile, obiceiurile și superstițiille care se leagă de această zi, există un lucru pe care îl fac foarte mulți credincioși.

Mai exact, aceștia duc la biserică mai multe crenguțe de salcie. În timpul slujbei din duminica Floriilor, crenguțele de salcie sunt sfințite de preot și împărțite apoi tuturor celor care au asistat la slujbă.

Despre crenguțele de salcie sfințite de Florii 2022 se crede că ar avea puteri vindecătoare și că pot oferi protecție împotriva răului. Astfel, tradiția spune că aceste crenguțe trebuie duse acasă și puse într-un loc curat, de preferat la icoane. Sunt credincioși care obișnuiesc să le prindă de grinda casei sau să le pună în pământ, sperând că astfel casa și gospodăria vor fi protejate de rele.

O superstiție veche de sute de ani spune că acei copii care sunt atinși cu o crenguță de salcie sfințită de Florii vor avea parte de noroc în viață, vor fi sănătoși și vor fi feriți de rele. Ba mai mult, în trecut, oamenii obișnuiau să își pună crenguțe de salcie în jurul mijlocului pentru a scăpa de dureri.

Aceste crenguțe de salcie, sfințite de preot în duminica Floriilor, se păstrează la loc de cinste. Unele persoane aleg să le ducă la cimitir și să le lege de cruce, astfel încât aceste crenguțe să protejeze sufletele celor adormiți.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară. Cum arată calendarul pensiilor pentru luna decembrie

Citeste si: Ce nu ai voie să faci de Florii 2022. Tradiții, obiceiuri și superstiții care se respectă pe 17 aprilie, de Intrarea Domnului în Ierusalim

Intrarea Domnului în Ierusalim 2022. Ce se face cu crenguțele de salcie după ce se ofilesc? 

După o perioadă, crenguțele de salcie sfințite cu o săptămână înainte de Paște, mai exact în ziua în care este sărbătorită Intrarea Domnului în Ierusalim, se ofilesc. Dacă unii credincioși aleg să le păstreze în continuare la icoane, alții nu știu cum să procedeze în această situație.

Preoții spun că după ce se usucă, aceste crenguțe ar trebui arse sau îngropate în pământ. Se crede că este păcat ca ramurile de salcie să fie aruncate la gunoi, având în vedere că ele au fost sfințite de preot. 

După ce sunt sfințite de preot, crengutele de salcie se pun la icoane
[Sursa: pexels]

Ce sărbătoresc creștinii ortodocși de Florii 2022? 

Sărbătoarea Floriilor pică în fiecare an în duminica dinaintea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos. Intrarea Domnului în Ierusalim este una dintre sărbătorile importante de peste an și le amintește creștinilor ortodocși de momentul în care Iisus Hristos a fost primit în Ierusalim de oamenii care aveau în mâini ramuri de măslin, acesta intrând în Ierusalim călare pe un asin.

Duminica Floriilor este considerată sărbătoarea tuturor florilor, astfel că sunt sărbătoriți toți cei care poartă nume de floare.

De Florii 2022, creștinii ortodocși au dezlegare la pește. Imediat după această sărbătoare începe Săptămâna Patimilor, o perioadă de post aspru și rugăciune. În Săptămâna Mare, credincioșii își amintesc de chinurile pe care le-a îndurat Mântuitorul Iisus Hristos înainte de a fi răstignit pe cruce. 

Citeste si: Mesaje și SMS-uri de Florii pe care să le trimiți celor cu nume de floare

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.