Florii 2022. Rugăciunea care se spune în duminica Floriilor. Cum trebuie să se roage credincioșii pe 17 aprilie, de Intrarea Domnului în Ierusalim

Author: Amalia Georgescu

Rugăciunea care se spune de Florii 2022

Sursa: pexels

De Florii 2022 se rostește o rugăciune puternică și grabnic ajutătoare. În ziua în care este prăznuită Intrarea Domnului în Ierusalim, credincioșii sunt îndemnați să spună această rugăciune.

Duminica Floriilor este un moment important pentru toți creștinii ortodocși, o zi în care cei mai mulți își îndreaptă atenția către biserică, se apropie mai mult de Dumnezeu și se roagă pentru iertarea păcatelor. Ce rugăciune se spune de Florii 2022? Iată cum ar trebui să se roage toți credincioșii pe 17 aprilie, ziua în care este prăznuită Intrarea Domnului în Ierusalim. 

Rugăciune de Florii 2022. Cum se roagă credincioșii în duminica Floriilor? 

În acest an, duminica Floriilor pică pe data de 17 aprilie. Indiferent dacă reușesc sau nu să meargă la biserică în această zi de sărbătoare, credincioșii ar trebui să rostească o rugăciune puternică și care îi poate feri de rele. Intrarea Domnului în Ierusalim este una dintre cele mai importante sărbători de peste an, motiv pentru care este însemnată cu cruce roșie în calendarul creștin ortodox. Se spune că toate rugăciunile spuse de Florii sunt grabnic ajutătoare, iar în această zi sfântă există o rugăciune specială pe care credincioșii ar trebui să o rostească.

„Doamne, Dumnezeul nostru, Care şezi pe heruvimi; Cel ce ai arătat puterea Ta şi ai trimis pe Unul-Născut Fiul Tău, Domnul nostru Iisus Hristos, ca să mântuiască lumea prin Crucea, prin îngroparea şi prin învierea Sa.

Căruia, venind în Ierusalim spre patima cea de bunăvoie, poporul care şedea întru întuneric şi în umbra morţii, luând semnele biruinţei, ramuri de copaci şi stâlpări de finic, I-a prevestit învierea, Însuţi, Stăpâne, păzeşte-ne şi pe noi, care urmând acelora purtăm în mâini ramuri de copaci în această zi de înainte-prăznuire.

Şi precum pe acele popoare şi pe acei prunci care Ţi-au strigat Ţie: osana, apără-ne şi pe noi, ca prin laude şi cântări duhovniceşti să ne învrednicim de dătătoarea de viaţă învierea cea de a treia zi, în Hristos Iisus Domnul nostru. Cu Care împreună eşti binecuvântat, cu Preasfântul şi bunul şi de-viaţă-făcătorul Tău Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor.”, aceasta este rugăciunea puternică ce se spune de Florii. 

Se spune că dacă este rostită de Florii, această rugăciune împlinește cele mai arzătoare dorințe.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

De Florii, credincioșii se roagă pentru iertarea păcatelor 
[Sursa: pexels]

Citeste si: Ce nume se sărbătoresc de Florii 2022. Iată cine își serbează ziua de nume în duminica Floriilor

Duminica Floriilor 2022. Ce tradiții și obiceiuri se respectă în această zi sfântă? 

Pe lângă rugăciunea care se rostește în duminica Floriilor, în popor există o mulțime de tradiții și superstiții care se respectă. Cea mai importantă tradiție este cea legată de crenguțele de salcie. În dimineața de Florii, credincioșii merg la biserică ducând crenguțe de salcie. În timpul slujbei, acestea sunt sfințite de preot, iar apoi sunt împărțite tuturor celor care au asistat la slujbă. Credincioșii duc acasă creguțele sfințite de salcie și se spune că dacă sunt puse la icoane, acestea protejează de rele locuința, dar și pe cei din ea.

În trecut, oamenii obișnuiau să își pună crenguțele de salcie în jurul taliei sau să îi atingă pe copii cu ele. Se credea că, în acest fel, toate bolile erau alungate, iar cei atinși de aceste creguțe aveau parte de sănătate. 

De Florii, având în vedere că este dezlegare la pește, se spune că este bine să fie consumate preparate din pește. Se crede că cei care vor mânca pește în duminica Floriilor vor putea să treacă mai ușor peste probleme, asemenea peștelui care se mișcă în apă.

O altă superstiție spune că cei care au ținut post și se împărtășesc de Florii vor avea parte de împlinirea dorințelor, mai ales a celor pe care și le vor pune înainte de a se împărtăși. 

De Florii sunt interzise treburile în gospodărie, nu se calcă, nu se spală și se spune că cei care se spală pe cap în această zi vor albi mai repede.

Citeste si: Florii 2022. Ce trebuie să faci cu crenguțele de salcie imediat după ce vii de la biserică