Florin Cioaba a suferit un infarct! Regele romilor este IN COMA

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 17:19

Florin Cioaba, autointitulatul rege al romilor, a suferit un infarct si se afla in coma profunda.

Cioaba se afla in Antalya in vacanta, incidentul petrecandu-se in cursul acestei dimineti.

"Tata a suferit un preinfarct ieri dupa-amiaza, el se stia cardiac, insa nu a mai avut probleme de foarte mult timp. Probabil au fost calduri foarte mari si asta i-a activat problemele medicale. Eu am vorbit cu el de dimineata si era foarte agitat, iar acum stiu ca este intr-o coma indusa medical", a spus Dorin Cioaba, care se afla in Turcia, in drum spre spitalul unde este internat tatal sau, potrivit Mediafax.

 

Intrebat daca se pune problema unei interventii

chirurgicale, Dorin Cioaba a afirmat ca va discuta cu medicii acest aspect si daca va fi nevoie interventia se va face in Antalya.

 

La randul sau, secretarul general al Asociatiei tiganilor Caldarari, Ioan Stanescu, a declarat ca Florin cioaba este "in stare foarte grava".

 

"Este in stare foarte grava. A consumat apa rece, apoi a stat la cald, la 50 de grade, si apoi la clima.

A facut pneumonie, apoi preinfarct. Medicii i-au bagat o sarma, adica un stent", a spus Stanescu.

 

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”

El a precizat ca un grup de romi a plecat deja spre Antalya, iar alt grup, din care va face si el parte, va pleca asta seara, cel mai tarziu

maine dimineata.


Florin Cioaba s-a nascut la data de 17 noiembrie 1954 in orasul Targu Carbunesti (judetul Gorj), fiind fiul lui Ion Cioaba (1935-1997), bulibasa al romilor din Romania, care s-a autoproclamat in anul 1992 ca "rege international al tiganilor".

 

S-a mutat impreuna cu tatal sau in orasul Sibiu in anul 1963 si s-a casatorit conform traditiilor tiganesti la varsta de 14 ani, cu Marica.

A absolvit mai tarziu Seminarul Biblic "Betania" din Sibiu, devenind predicator penticostal. Tatal sau, "regele" Ion Cioaba a fost o persoana foarte bogata. In anul 1996, toata familia sa s-a lepadat de legea tiganeasca si s-a pocait, trecand la cultul penticostal.

 

Dupa moartea tatalui, Ion Cioaba, la data de 23 februarie 1997 in urma unui infarct miocardic, singurul sau fiu, Florin Cioaba, a fost mostenit titlul de "rege al tiganilor de pretutindeni", ceremonia sa de incoronare fiind celebrata tot de un penticostal, afiliat la Congregatia Adunarea lui Dumnezeu-Assemblies of God din S.U.A.

Dupa afirmatiile proprii, el conduce o etnie de circa trei milioane de cetateni.