Florin Cîțu a făcut anunțul momentului pentru români. Cresc salariile, pensiile și alocațiile de la 1 ianuarie

Author: Ana Dinu

Florin Cîțu a făcut anunțul momentului pentru români. Cresc salariile, pensiile și alocațiile de la 1 ianuarie

Sursa: Facebook

În ultima perioadă, țara noastră s-a confruntat cu scumpiri usturătoare, ceea ce înseamnă că românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și plăti facturile. Florin Cîțu a făcut anunțul momentului, de la 1 ianuarie, cresc salariile, pensiile și alocațiile.

Românii au fost luați cu asalt de valul de scumpiri care a avut loc în ultima perioadă, sunt nevoiți să bage mâna adânc în buzunar dacă vor să-și plătească facturile la energie și gaze. Se pare că ne așteaptă și creșterii ale veniturilor în perioada următoare, după cum anunță premierul Florin Cîțu.

Cresc salariile, pensiile și alocațiile de la 1 ianuarie

Florin Cîțu este noul președinte PNL, ales în cadrul congresului care a avut loc sâmbătă, 25 septembrie.

În acest context, premierul a făcut o serie de dezvăluiri despre pensiile, salariile și alocațiile românilor, vești extrem de importante pentru cetățenii țării.

Premierul a anunțat, sâmbătă, că salariul minim, pensiile și alocațiile copiilor vor crește începând cu 1 ianuarie 2022. Florin Cîțu a mai adăugat că nu se folosește de aceste creșteri pentru a lăsa o impresie bună după ce a câștigat funcția de președinte, ci pur și simplu vrea să ajute țara să evolueze.

Citeste si: Florin Cîțu anunță creșteri de pensii, salarii și alocații, după ce a câștigat președinția PNL. Când au loc majorările

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

”De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim. Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora, pensii, alocaţii, salariul minim, cresc de la 1 ianuarie.

Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”, a declarat Florin Cîţu.

Noul președinte PNL a mai precizat că majorarea va fi întotdeauna mai mult de cât inflația, ținând cont și de creșterea economică. Acesta a precizat că are în plan o creștere a salariului minim cu 10 procente. În urmă cu ceva timp, a declarat că vrea mai multe creșteri, care să aibă loc la 1 noiembrie și respectiv 1 decembrie.

O creștere la fel de mare va avea loc în în cazul pensiilor și alocațiillor, având în vedere că ultimele majorări au fost amânate din cauza problemelor pe care le avea bugetul României la acel moment.

Citeste si: Lovitură de grație pentru toți românii! Ce se va întâmpla cu prețurile energiei electrice de la 1 noiembrie