Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră despre obligativitatea certificatului verde: "Avem o presiune pe sistemul de sănătate"

Autor: Marina Ionescu

Florin Cîțu, fostul premier al României.

Sursa: Facebook Florin Cîțu

Florin Cîțu susține că ar fi fost benefică pentru România introducerea obligativității certificatului verde.

Florin Cîțu, fostul premier al României, susține că ar fi fost benefică pentru România introducerea obligativității certificatului verde, deoarece ar fi crescut rata de vaccinare din țară.

Citeste si: Este oficial! Doza booster este obligatorie pentru cei care vor să călătorească în Uniunea Europeană. Anunțul făcut de Guvernul României

Florin Cîțu, despre certificatul verde

Președintele Partidului Național Liberal, Florin Cîțu, a vorbit marți, 8 februarie, în carul unei emisiuni TV despre situația actuală a valului 5, care este o presiune pe sistemul medical, dar și pe economia națională.

„O mie o sută de persoane care sunt la ATI, eu ţin minte că cifrele astea pe toţi ne speriau şi puneau presiune pe sistemul de sănătate. Ceea ce este diferit acum şi este, spun eu, mult mai grav, avem o presiune pe sistemul de sănătate mare, unde înseamnă costuri deja, dar avem şi o presiune pe sistemul economic, pentru că sunt zeci de mii de persoane zilnic infectate, ceea ce înseamnă că activităţile economice sunt perturbate.

Este ca şi cum am închide întregi sectoare din economie, zilnic, oameni care trebuie să primească concediu medical. Vă spun că nota de plată, când am făcut în pandemie, atunci şi am închis a fost foarte mare. De aceea eu zic că vaccinarea ar fi ajutat. Decizia a fost alta.”, a explicat acesta.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Ministrul Educației a spus dacă se închid sau nu școlile din România: "Este o problemă de viitor"

De asemenea, Florin Cîțu este de părere că dacă Guvernul sau Alexandru Rafila ar fi propus ca certificatul verde să devină obligatoriu, ar fi putut limita numărul persoanelor infectate și ar fi stopat pandemia.

„Până la urmă, dacă Guvernul sau dacă ministrul Sănătăţii voia cu adevărat acest certificat verde, el ar fi existat.

Sau orice altă măsură, hai să nu-i spunem certificat verde, orice altă măsură care ar fi redus numărul de infectări şi ar fi redus numărul de decese, ar fi redus numărul de persoane la ATI”, a declara Florin Cîţu la B1 TV.

Fostul premier al României a adăugat că dacă tot este Alexandru Rafila „un expert”, atunci orice restricție împotriva COVID-19 propusă de el ar fi fost acceptată de PNL, dacă ar fi redus numărul persoanelor infectate cu Sars-Cov-2.

De altfel, acesta a spus că nu îi aduce reproşuri lui Nicolae Ciucă pentru că nu a fost implementat certificatul verde deoarece „propunerile vin de la Ministerul Sănătăţii.”