Florin Cîțu, anunț de ultimă oră: „Starea de alertă va fi prelungită!” Ce se întâmplă cu restricțiile?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 10 mai 2021, 12:34

Premierul Florin Cîțu a dezvăluit că starea de alertă va fi prelungită pe teritoriul României. Iată ce precizări a făcut premierul în legătură cu restricțiile aflate în vigoare la nivelul țării.

Cele mai noi date prezentate de autorități arată o scădere a numărului de infectări cu noul coronavirus și o creștere a ratei de vaccinare în România, iar premierul Florin Cîțu a menționat că aceste aspecte pot contribui la revenirea la normalitate. Ce anunț a făcut premierul?

Florin Cîțu, anunț important despre prelungirea stării de alertă în România

Într-o conferință de presă, premierul Florin Cîțu a anunțat că starea de alertă va fi prelungită în România, dar că unele dintre restricții vor fi ridicate, în special cele care nu își

mai au rostul, cum ar fi cele impuse în stațiunile de schi. 

„Da, prelungim starea de alertă. Sunt unele măsuri care nu își mai au sensul, de exemplu cele din stațiunile montane cu schiul, nu mai au sens și atunci vom scoate acele restricții.”, a spus premierul Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul Florin Cîțu a subliniat că vaccinarea este foarte importantă în acest moment și că reprezintă singura soluție pentru revenirea la normalitate.

Premierul a menționat că autoritățile se vor implica activ în campania de vaccinare, astfel încât să fie atinsă ținta de 5 milioane de persoane vaccinate până la data de 1 iunie.

”Avem peste 20.000 de persoane vaccinate la maraton, ceea ce arată dorinţa românilor de a reveni cât mai curând la normalitate. Românii au înțeles că singura soluție pentru revenirea la normalitate este vaccinarea.

Am mai spus că nu este nicio coincidență că avem o rată de infectare în scădere în același timp în care vedem și o rată mare de vaccinare. Ele merg mână în mână, nu este doar o corelație, este o relație de cauzalitate. Este normal ca toate persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezintă un risc în societate să poată să revină la normalitate. Este punctul meu de vedere.
Cred că săptămâna viitoare vom avea tot Guvernul în strada la centrele de vaccinare. Facem de săptămâna viitoare un fel de ședință de Guvern în stradă, vom vorbi cu cetățenii după ce ies de la vaccinare. Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Se poate, putem atinge această cifră şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând.”
, a precizat premierul Florin Cîțu.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: De ce ar putea fi necesară o a treia doză de vaccin anti-Covid-19? Medicul Radu Țincu a dezvăluit principalele motive: „Această a treia doză va...”

Surse din Guvern spun că autoritățile iau în calcul redeschiderea piscinelor interioare, funcționarea la capacitate maximă a restaurantelor și barurilor, dar și a hotelurilor. În plus, există informații potrivit cărora în zonele unde incidența este de 3 până la 7,5 cazuri la o mie de locuitori, să fie introdusă o regulă prin care să aibă acces în localuri doar persoanele vaccinate, testate pentru COVID-19 sau care au fost infectate cu COVID-19 în ultimele 6 luni, conform stirileprotv.ro.

În ceea ce privește organizarea evenimentelor, la acestea ar putea participa mai mult de 20 de persoane, cu condiția ca acestea să fie testate sau vaccinate. 

Citeste si: Florin Cîțu, vești bune pentru români: „Suntem din ce în ce mai aproape de...” Ce anunț a făcut premierul României?

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.