Florin Cîțu anunță creșteri de pensii, salarii și alocații, după ce a câștigat președinția PNL. Când au loc majorările

Author: Loredana Dobre
Actualizat: 02 aug 2022, 18:55

Premierul Florin Cîțu a vorbit despre cresteri semnificative pentru mai multe categorii de romani

Sursa: Shutterstock

Premierul Florin Cîțu a anunțat că vor crește pensiile și salariile în România, la scurt timp după ce a câștigat funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

Premierul Florin Cîțu a anunțat sâmbătă seara, după Congresul PNL în care a câștigat președinția Partdiului Național Liberal, că urmează creșteri de pensii, salarii și alocații în România.

Florin Cîțu anunță creșteri de pensii, salarii și alocații în România

Premierul României a anunțat într-o intervenție la Antena 3 că în România vor crește salariile, pensile și alocațiile începând cu 1 ianuarie 2022.

Florin Cîțu susține că majorările vor avea loc la începutul fiecărui an calendaristic, pentru ca politicienii să nu poată folosi demersul în campanii electorale.

Citeste si: Pensii 2021. Ce se întâmplă cu pensiile de urmaş? Toți românii trebuie să afle noile condiții impuse de Casa de Pensii

„De la 1 ianuarie şi pensii şi alocaţii, toate cresc de la 1 ianuarie, şi salariul minim.

Şi aşa trebuie să se obişnuiască românii: de la 1 ianuarie, în fiecare an, veniturile acestora – pensii, alocaţii, salariul minim – cresc de la 1 ianuarie. Nu vom mai folosi aceste creşteri ca instrument politic”,
a declarat Florin Cîţu, sâmbătă la Antena 3. Noul președinte PNL a adăugat că majorarea „întotdeauna va fi mai mult decât inflaţia, ţinând cont şi de o creştere economică”.

Premierul Florin Cîțu a reafirmat că ar susţine o creştere a salariului minim cu zece procente, de la începutul anului viitor. Anterior, el avansa ideea unei creşteri procentuale mai mici, dar care să aibă loc de la 1 noiembrie sau de la 1 decembrie.

Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal

Florin Cîțu este noul președinte al Partidului Național Liberal. Premierul a obținut 2.878

de voturi, adică un procent de 60,2%, față de contracandidatul său, Ludovic Orban, care a primit 1.898 de voturi, însemnând un scor de 39,7%.   „Dragi colegi, am spus de mai multe ori, acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. În acelaşi timp,  trebuie să fiu sincer şi să vă spun că nu mă surprinde alegerea dummneavoastră, pentru că am spus din primul moment că echipa câştigătoare e singura soluţie pentru PNL.
În acelaşi timp, vă promit că voi fi preşedintele liberalilor, indiferent pentru cine aţi votat astăzi.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Raluca Turcan, adevărul crunt despre veniturile pensionarilor din România: ”Au avut profund de suferit...” La ce trebuie să se aștepte românii

De astăzi suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic, PSD.

Această nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare care începe cu PNL şi care va schimba România în bine. Vă mulţumesc tuturor şi împreună construim România liberală. Mulţumesc”, a declarat Florin Cîţu, după aflarea rezultatului votului. 

Ludovic Orban și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților

După ce a fost înfrânt de Florin Cîțu în alegerile interne pentru șefia PNL, Ludovic Orban a anunțat că demisionează din fruntea Camerei Deputaților și a afirmat că între el și președintele Klaus Iohannis nu va mai exista un parteneriat pe viitor.

„Încep prin a le mulţumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîţu pentru alegerea ca preşedinte al PNL. De 31 de ani am apărat valorile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale.

Citeste si: Pensiile ar putea crește în perioada următoare pentru unii vârstnici! Tot ce trebuie să știi

Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democraţiei, a drepturilor şi valorilor individuale şi valorilor liberale şi voi continua să acţionez alături de colegii mei. Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu şi vreau să vă mai spun un lucru. Din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a declarat Ludovic Orban, la finalul Congresului PNL.

SURSE: News.ro