Florin Cîțu, anunțul momentului despre măsurile de relaxare. Când va reveni România la normalitate și ce se întâmplă cu concediile românilor?

Author: Amalia Georgescu
Florin Cîțu, premierul României
Sursa: Facebook

Premierul Florin Cîțu a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre relaxarea restricțiilor în România și revenirea la normalitate. Când s-ar putea întâmpla acest lucru?

Chiar dacă România înregistrează un număr mare de îmbolnăviri cu noul coronavirus, iar în secțiile de terapie intensivă încă se află foarte mulți pacienți, premierul Florin Cîțu este încrezător că în viitorul apropiat se va putea vorbi despre o relaxare a restricțiilor și despre revenirea la normalitate. Ce anunț a făcut?

Premierul Florin Cîțu a anunțat când ar putea fi ridicate restricțiile

Premierul Florin Cîțu a susținut o conferință de presă la Palatul Victoria și a dezvăluit când ar putea reveni lucrurile la normal în România. Premierul este de părere că majoritatea restricțiilor ar putea fi ridicate începând cu data de 1 iunie și că va fi constituit un comitet interministerial care să se ocupe de acest lucru. Astfel, fiecare ministru va veni cu soluții, astfel încât să se găsească rezolvarea pentru problemele existente în fiecare sector.

Citeste si: Ministrul Culturii a anunțat redeschiderea sălilor de spectacol din România, pe modelul din Spania și Olanda: „Vor fi testaţi doar cei...”

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

„Astăzi voi anunța constituirea unui comitet interministerial care să asigure de la 1 iunie revenirea la normalitate a României. Acesta este primul jalon pentru revenirea la normalitate.

Comitetul va fi în coordonarea premierului. Fiecare ministru va discuta cu cei din domeniul său și va veni cu soluții. Campania de vaccinare, știți foarte bine, mă uit, iau în calcul lunile aprilie și luna mai, în aceste două luni vom avea 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România, la finalul lunii mai vom avea poate 5 milioane de persoane vaccinate și în scenariul optimist chiar 6 milioane de români vaccinați.
(...) Măsurile pe care le-am luat dau rezultate. Să aveți răbdare. 1 iunie este primul pas pe care îl văd. Nu înseamnă o deschidere 100%. Acest comitet va include toate ministerele. Mă gândesc să includem și asociații și patronate. Avem timp să pregătim deschiderea. Și am arătat clar că atunci când ai discuții, rezultatele sunt bune. Aveți încredere că vom trece peste această perioadă. Este același mesaj pe care îl transmite și președintele Klaus Iohannis.
Vaccinarea este singura soluție. Mai exact vom vedea după întâlnirea comitetului care vor fi măsurile. Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună și mai sigură. În România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acesta în vacanță.”,
a precizat premierul Florin Cîțu, potrivit digi24.ro .

Florin Cîțu a ținut să precizeze că românii nu vor avea nevoie de certificatul verde  pentru a călători în interiorul României în această vară, premierul precizând că își dorește ca în acest an concediile românilor să se desfășoare fără restricții.

Citeste si: Prefectul Capitalei, anunț despre programul magazinelor din București: „Trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua!” Ce urmează în Capitală?