Florin Cîţu, declarații de ultimă oră despre sărbătorile de Paşte! Starea de alertă se prelungește

Autor: Denisa Avram
Actualizat: 07 apr 2021, 20:20
Premierul Florin Citu a anuntat prelungirea starii de urgenta

Joi, Guvernul aprobă prelungirea stării de alertă, iar decizia va urma să includă și restricţiile de circulaţie privind Paştele ortodox.

Guvernul va prelungi oficial starea de alertă, joi. Premierul Florin Cîţu a anunțat că urmează să fie prevăzute şi posibile restricţii de circulaţie pe perioada Paştelui ortodox.

Starea de alertă se prelungește. Ce spune Florin Cîțu despre restricțiile de Paște

Executivul va aproba, într-o şedinţă, joi, o hotărâre pentru prelungirea stării de alertă. În aceeași zi va fi luată şi o decizie cu privire la noaptea de Înviere şi dacă va fi schimbată ora 2.00

dimineaţă pentru Paştele ortodox prevăzută în decizia iniţială a CNSU.

„Mâine este decizia, hotărârea de Guvern, pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă, ştiţi foarte bine, că era până la ora 2.00 dimineaţa. Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine”, a declarate Florin Cîţu, la finalul şedinţei Guvernului, întrebat ce vor face autorităţile cu privire la solicitarea Bisericii Ortodoxe ca restricţiile de circulaţie să fie ridicate în noaptea de Înviere, conform  News.ro.

Decizia CNSU, aprobată de Guvern pe 25 martie, permite permisă circulaţia persoanele în intervalul orar 20.00 – 02.00 pentru a participa la slujbele religioase în Noaptea de Înviere. Măsura a fost valibilă şi pentru Paştele catolic şi Pesah.

Citeste si: Andreea Moldovan, carantina ar fi cea mai bună soluție în acest moment! Secretarul de stat în Ministerul Sănătății afirmă că: ”Este o decizie dificilă pentru că oamenii se tem de limitări”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Florin Cîţu, contradicții cu secretarul de stat Andreea Moldovan pe tema carantinei naționale

Florin Cîțu a făcut, de asemenea, declarații cu privirea la ideea secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, potrivit căreia o soluție eficientă pentru limitarea răspândirii coronavirusului în România ar fi un lockdown național, două săptămâni: „M-am opus total! Mergem în direcția relaxării”

În ceea ce privește lockdown-ul de 2 săptămâni, propus ca soluţie de Andreea Moldovan, Florin Cîțu a mărturisit că nu a fost sub nicio formă de acord.

Citeste si: Florin Cîțu, anunțul momentului despre măsurile de relaxare. Când va reveni România la normalitate și ce se întâmplă cu concediile românilor?

„Era o discuţie teoretică. Nu luăm în calcul o carantinare, nu va fi niciun lockdown, m-am opus total. Mergem în direacţia relaxării, dar trebuie să ne vaccinăm. Astfel nu avem şanse.”, a declarat premierul.

Citeste si: ULTIMA ORĂ! Florin Cîţu a spus CÂND vom scapa de restricții definitiv! Iata DATA la care va fi facut primul pas spre normalitate in România!