Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul despre rectificarea bugetară 2021. Însă, așteaptă ca toți miniștrii să prezinte execuția bugetară pentru primul semestru.
Florin Cîțu, despre rectificarea bugetară 2021
Florin Cîțu a realizat o primă rectificare bugetară și a cerut ca atenția să fie mult mai sporită în ceea ce privește cheltuirea banilor publici și atingerea tuturor țintelor din buget.
”Am făcut o primă variantă a rectificării bugetare.În cel mai scurt timp voi transmite documentul liderilor Coaliției de guvernare.
Încă aștept ca TOȚI miniștrii să prezinte execuția bugetară pentru primul semestru.Pentru următoarele 6 luni, solicit mai multă responsabilitate în cheltuirea banului public și atingerea tuturor țintelor din buget, pe care ni le-am asumat la începutul anului”, este mesajul publicat de Florin Cîţu, pe Facebook.
Citeste si: Se dau mai muți bani de la stat pentru acești români. Klaus Iohannis a semnat decretul
Acesta a mai precizat că următoarea rectificare bugetară are la bază execuția bugetară.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
”Bugetele unor ministere vor beneficia de resurse suplimentare, dar în limita deficitului bugetar asumat, de 7.16%”, a explicat Florin Cîţu.
Florin Cîțu a mai explicat că în funcție de execuția bugetară se va stabili dacă este nevoie să se facă modificări la alocarea resurselor în buget, scopul fiind acela de a menține deficitul bugetar.
”Este necesar ca în perioada imediat următoare să se intensifice eforturile de implementare a proiectelor de investiții finanțate atât din resurse bugetare interne cât și din fonduri externe nerambursabile astfel încât să se recupereze din decalajul, față de cheltuielile programate a se efectua, înregistrat în primele două trimestre ale anului 2021. De asemenea, în acest context, și sumele atrase din fonduri externe nerambursabile ar urma în perioada următoare să recupereze din decalajul înregistrat în perioada analizată”, a mai spus Cîțu.
Șeful executivului susține că nu există elemente care să ducă la creșterea deficitului bugetar, iar resursele alocate în buget, la începutul anului, sunt suficiente, având în vedere ritmul cheltuielilor lunare din prima jumătate a anului.