Florin Cîțu nu este de acord cu plafonarea prețurilor la carburanți: „Ce companie ar mai aduce benzină în România să vândă la un preț mic?”

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 22 iun 2022, 11:00

Florin Cîțu nu este de acord cu plafonarea prețurilor la carburant

Sursa: Facebook: Florin Cîţu

PSD a cerut plafonarea prețului la carburant la șase lei/ litru, lucru ce nu este deloc pe placul PNL. Florin Cîțu susține că acest lucru ar duce la o problemă foarte mare din acest punct de vedere, deoarece companiile nu ar mai fi interesate de comercializarea benzinei și a motorinei în țara noastră.

PSD a cerut prețuri mai mici pentru motorină și pentru benzină, spunând că plafonarea prețului la șase lei ar fi o măsură eficientă. Cu toate acesta, Florin Cîțu nu a fost încântat de idee și a adăugat că nu va lua parte la negocierile din Coaliție cu privire la stabilirea plafonului.

Mai mult decât atât, Florin Cîțu a mai declarat că România are al doilea cel mai mic preț la carburant din Europa, pe prima poziție fiind Bulgaria.

Florin Cîțu și-a exprimat opinia în mediul online

„Ce companie ar mai aduce benzină și motorină în România să vândă la un preț MULT mai mic decât cel determinat de piață, dacă poată să vândă mult mai scump în alte țări din UE?

Întrebare pentru PSD:

Citeste si: Marcel Ciolacu vrea ca angajații cu salarii mici să beneficieze de mai mulți bani, considerând că este „datoria statului” să ajute

PSD dorește plafonarea prețului la combustibil în jur de 6 lei pe litru. Așa am auzit. Eu nu particip la discuțiile din coaliție din data de 3 aprilie 2022.

În acest moment, România are cam cel mai mic preț la combustibil din UE. Doar în Bulgaria este mai ieftin. Până și în Ungaria, unde prețul este plafonat, de multe ori, combustibilul este mai scump.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Întrebarea:

Ce companie ar mai aduce benzină și motorină în România să vândă la un preț MULT mai mic decât cel determinat de piață dacă poată să vândă mult mai scump în alte țări din UE?

Citeste si: PSD vrea impozitarea pensiilor speciale și taxarea marilor companii cu cel puțin 0,5% din cifra de afaceri

Această întrebare este valabilă și pentru « geniala » soluție a PSD care reduce din pix marja de profit a unei companii. Capitalul circulă liber în UE și va merge acolo unde are cel mai mare randament. 

O să stea PSD la coadă pentru milioanele de români care nu vor mai găsi benzină și motorină, pentru că o sa fie penurie?”, a scris Florin Cîțu în mediul online, conform romaniatv.net.

Ionuț Stroe nu este nici el de acord cu propunerea PSD

„Mai puțin contează disputele politice, cel mai important lucru e să găsim soluțiile.

Evident că dialogul, din păcate, s-a mutat în presă. Nouă, liberalilor, ne place să avem o dezbatere cu argumente în cadrul Coaliției, dar asta e, trebuie să găsim calea de mijloc.

Nu de puține ori, au fost situații când noi și PSD am fost pe poziții divergente. În ce privește plafonarea prețurilor la carburanți, cred că împărtășim aceeași opinie: prețurile trebuie temperate. Nu știu dacă plafonarea e soluția care va fi adoptată. Trebuie văzut în ce măsură plafonarea prețurilor e o măsură care poate fi suportată de bugetul de stat, ca oamenii să plătească mai puțin”, a spus acesta la B1 TV, relatează romaniatv.net.