Florin Cîțu și Marcel Ciolacu merg împreună la Kiev, la invitația șefului Parlamentului Ucrainei

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 13 ian 2023, 12:05

Florin Cîțu va merge în Ucraina într-o vizită ofocială, împreună cu Marcel Ciolacu

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu merg în Kiev. Invitația pentru cei doi șefi ai Parlamentului României a fost primită de la preşedintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk.

Citeste si: Volodimir Zelenski, avertisment despre extinderea războiului din Ucraina. Care sunt următoarele ținte ale lui Putin

Florin Cîțu și Marcel Ciolacu merg împreună la Kiev, la invitația șefului Parlamentului Ucrainei

Cei doi oficiali urmează să participe la o vizită oficială în Kiev, data de plecare în Ucraina fiind 27 aprilie.

Președintele Senatului României, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, vor face o vizită oficială în Ucraina, țară aflată în război cu Rusia, la invitația președintelui Radei Supreme de la Kiev.

Citeste si: Războiul dintre Rusia și Ucraina ar putea dura câțiva ani de zile! Anunțul sumbru făcut de șeful Statului Major al Marii Britanii

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Florin Cîțu a povestit pe pagina de Facebook că în Ucraina va merge în zonele afectate de război și va avea discuții cu oficiali ucraineni despre reconsrucția țării care va urma după război.

„Voi face o vizită oficială în Kiev, Ucraina, la invitația Președintelui Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stafanciuk. Voi merge în zonele afectate de război, inclusiv în cele în care armata Rusiei a comis atrocități.

Voi discuta cu oficialii ucraineni despre implicarea României în planul de reconstrucție al Ucrainei după război”, a anunțat Florin Cîțu pepagina lui de Facebook.

 

„Va fi o vizită desfășurată preponderent în teren, care va cuprinde mai multe zone afectate de război, inclusiv zone în care armata rusă a comis atrocități”, a transmis Camera Deputaților despre vizita președintelui Marcel Ciolacu.

Cine a vizitat Ucraina în ultimul timp

Astfel, preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şeful diplomaţiei UE, Josep Borrell, premierul britanic Boris Johnson, premierul slovac Eduard Heger, cancelarul austriac Karl Nehammer sunt doar câteva nume dintre numele mari ale politicii mondiale care au vizitat Kievul.