Florin Cîțu, vești importante despre relaxare măsurilor de la 1 IULIE. Se renunță definitiv la masca de protecție?

Author: Ana Dinu
Ce se intampla cu masca de protectie de la 1 iulie?
Sursa: Facebook

Premierul României a anunțat că noi măsuri de relaxare vor intra în vigoare de la 1 iulie. Noile măsuri urmează să fie adoptate în ședința de Guvern de joi, 24 iunie.

Florin Cîțu a anunțat că noi măsuri de relaxare urmează să intre în vigoare de la 1 iulie. Portivit acestuia, printre măsurile care urmează să intre în vigoare de la începutul lunii iulie se află și redeschiderea târgurilor și talciocurilor din țară.

Ce se întâmplă cu masca de protecție de la 1 iulie?

De la 1 iulie vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare, printre acestea se numără și redeschiderea târgurilor și talciocurilor din țară, după cum a precizat premierul României.

”Noi am prezentat deja aceste măsuri în Hotărârea CNSU, vreau doar să readuc aminte, pentru că am fost prin ţară şi este o întrebare despre târguri şi talciocuri şi aşa mai departe: se redeschid de la 1 iulie, bineînţeles, în funcţie de normele de securitate, de siguranţă, dar se redeschid toate de la 1 iulie. Decizia o vom lua joi în şedinţa de guvern”, a declarat Florin Cîţu   la un post TV.

În ceea ce privește purtarea măștii de protecție, Florin Cîțu a precizat că nu ar avea nimic împotrivă la renunțarea purtării măștii în interior, dacă toate persoanele sunt vaccinate.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

”Încă nu am primit propuneri în acest sens, poate, dacă… să se umble la ceea ce înseamnă spaţiu închis în birou, dacă toate persoanele sunt vaccinate – avem acum cinci persoane.

Nu am primit încă o propunere, dacă primesc o propunere şi este bine fundamentată, nu aş avea o problemă cu acest lucru. Până la urmă, dacă sunt vaccinate toate persoanele într-un birou, este normal să aibă nişte beneficii dacă s-au vaccinat”, a mai spus Cîţu.

Citeste si: Masca de protecție reintroudusă în anumite zone, după apariția a două noi focare de COVID. Unde s-a luat această decizie

Ce spune Florin Cîțu despre campania de vaccinare

Florin Cîțu a subliniat că în ceea ce privește campania de vaccinare împotriva coronavirus, Guvernul a făcut tot ce s-a putut pentru ca românii să se poată vaccina oriunde și oricând, fără să fie necesară programarea.

„Este o campanie de revenire la normalitate. Doar prin vaccinare putem să revenim la normalitate.

Tot aud prin spațiul public discuții despre valul patru. N-ar trebui să avem aceste discuții!”, a mai spus premierul.

Ce alte restricții ar putea fi ridicate de la 1 iulie

Începând cu 1 iulie, sălile de concerte ar putea funcționa la capacitatea de 100%, dar numai cu condiția ca la acea dată să fie 6 milioane de români vaccinați. De asemenea, spectatorii trebuie să poarte mască de protecție.

Tot de la 1 iulie se perimite formarea ”de grupuri pietonale” din maxim 10 persoane, dacă nu fac parte din aceeași familie, față de 8 de la 1 iunie. În august numărul va rămâne neschimbat.

Citeste si: Informația momentului! Ce se întâmplă cu masca de protecție? Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie 2021