Florin Niţă, luat în grijă de o vecină după ce mama i-a murit. Portarul României a muncit pe brânci pentru a-și salva mama bolnavă, după moartea tatălui! „Mi-e greu să vorbesc”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 01 iul 2024, 12:27

Povestea impresionantă a portarului care ne-a făcut mândri la EURO 2024

 
Sursa: Captură TikTok

Florin Niță, portarul echipei naționale de fotbal a României, a atras atenția prin calitățile sale sportive, dar și prin povestea sa de viață asemănătoare cu un scenariu de film.

Florin Niță a îndurat foamea și sărăcia și are o poveste de viață care poate fi un scenariu de film. Portarul a avut multe de îndurat până să ajungă la succesul de astăzi.

Florin Niță a rămas orfan la o vârstă fragedă

Florin Niță avea doar 5 ani atunci când și-a pierdut tatăl, iar ulterior, viața l-a pus din nou la încercare. El a fost nevoit să muncească pentru a-și ajuta mama bolnavă, care de asemenea a decedat. 

Portarul s-a confruntat cu pierderea ambilor părinți și a muncit din greu pentru a își forma o carieră, însă nu s-ar fi gândit niciodată la ceea ce avea să i se întâmple. 

Cum a descoperit Florin Niță pasiunea pentru fotbal

Florin Niță a descoperit fotbalul datorită unei vecine, care a fost pentru el un fel de mamă adoptivă. Femeia l-a împins către teren, iar el a fost ambițios și a perseverat.

Aveam o vecină pe care o chema Pansela. O fostă vecină din Drumul Taberei, care m-a ajutat foarte mult. O să o țin minte mereu. M-a luat de mână și mi-a zis că dacă nu voi munci, nu o să reușesc.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Viața îți dă și bune, și rele! Ea a fost cea care m-a dus în fabrica de cozonaci’. ‘Mi-e greu să vorbesc…. Aproape că nu pot… Dacă încep să povestesc, trebuie să plâng… Munceam pe unde puteam. Munceam la propriu! Am lucrat până şi la o fabrică de cozonaci!”, a spus portarul pentru gsp.

Florin Niță și-a dat seama că, dacă este serios și se ține de antrenamente poate avea o șansă să scape de sărăcie.

Totuși, portarul a mers în continuare la muncă pentru a face rost de bani.

Pe când era doar un adolescent, a muncit într-o fabrică din București, unde ambala cozonaci. Florin Niță a mărturisit că nu i-a fost niciodată rușine să lucreze. La munca grea nu a renunțat așa ușor.

„Da, ambalam cozonacii! Nu m-am dat niciodată la o parte de la muncă și nu e nicio rușine să mergi să muncești, să câștigi bani, să ai un drum.

Când rămâi al nimănui, te gândești lângă cine să stai, cu cine să vorbești. Chiar dacă eram un copil când mi-am pierdut tatăl, mă gândeam că trebuie să stau lângă cineva care să-mi poată da ceva de mâncare”, a mai spus el.

Citește și: Greutățile ce l-au făcut pe Florin Niță să ajungă portarul momentului. Și-a pierdut tatăl când avea 5 ani

După ce a semnat cu Steaua, Florin Niță a continuat să lucreze, și a trecut de la fabrica de cozonaci la spart de lemne.

Abia după 30 de ani, viața a început să îi zâmbească. Fotbalist a plecat la Sparta Praga pentru 1,8 milioane de euro, salariul pe 3 ani.

@viralautenticro Florin Niță și povestea lui impresionantă de viață. #showbizz #monden #stiri #informatii #info #viral #news #florinnita #romania #euro2024 ♬ Epic for cool and brave films- MoppySound