Florin Piersic împlinește astăzi o vârstă foarte frumoasă. Mesajul tulburător pe care i-l transmitea în urmă cu 3 ani fiul lui, Florin Piersic Jr.

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 27 oct 2022, 03:05

Florin Piersic împlinește azi 86 de ani

Sursa: Facebook Florin Piersic

Astăzi este ziua de naștere a lui Florin Piersic. Marele nostru actor este născut în zodia Vărsător.

Născut la data de 27 ianuarie 1936 în Cluj-Napoca, Florin Piersic împlinește astăzi 86 de ani.

De-a lungul carierei de câteva decenii, Florin Piersic a jucat în numeroase filme și piese de teatru. Printre piesele de teatru în care a jucat se numără "Act venețian", "Zbor deasupra unui cuib de cuci", "Gaițele", "Logodnicele aterizează la Paris", "Oameni și șoareci" și "Străini în noapte".

Printre filmele în care a apărut, extrem de numeroase, sunt "Ciulinii Bărăganului" (1957), "Neamul Șoimăreștilor" (1965), "De-aș fi... Harap Alb" (1965), în care l-a jucat chiar pe protagonist, pe Harap-Alb, "Mihai Viteazul" (1971), "Frații Jderi" (1974), "Trandafirul galben" (1982), "Masca de argint" (1985) și altele.

Florin Piersic încă mai joacă, în piesa "Străini în noapte", în care joacă alături de Medeea Marinescu. Piesa, scrisă de Eric Assous, a fost regizată la noi de către regretatul Radu Beligan.

Florin Piersic împlinește astăzi o vârstă foarte frumoasă

Florin Piersic împlinește astăzi 86 de ani. În urmă cu 3 ani, marele actor mărturisea că fiul său, Florin Piersic Jr., și el actor și regizor, i-a transmis "să nu îndrăznească" să îl facă orfan.

„Eu am avut un moment mai trist în ultima vreme. Mi-a scris: «Măi, tată, să nu îndrăzneşti să mă laşi orfan!»”, a mărturisit Florin Piersic.

“Recunosc, am o mare slăbiciune, nu numai pentru că este băiatul meu, dar pentru mintea lui, pentru felul lui de a gândi orice și oricând ce face. Excepțional!”, spunea Florin Piersic despre fiul său.

Florin Piersic a și jucat în "Eminescu versus Eminem" (2005), film regizat de fiul său, Florin Piersic Jr.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Florin Piersic împlinește astăzi 85 de ani. Ce face zilnic marele actor până se va vaccina de Covid-19

Zvonul fals că Florin Piersic a murit

După apariția virusului COVID-19, a apărut zvonul că marele actor Florin Piersic ar fi murit. Florin Piersic a fost foarte deranjat de apariția acestui zvon și a ținut să îl infirme el însuși, pe pagina sa de Facebook.

„Măi copii! Eu am înțeles că virusul ăsta atacă plămânii, nu capul! Sună telefonul ca la foc și sunt întrebat: „Dom’ Florin e adevărat că ați murit? Scrie în internet că să vă odihniți în pace!”. Păi de odihnit, mă odihnesc eu forțat de virus, da’ nu mă odihnesc cu floarea în gură! E adevărat că în situația asta grea pentru mulți am găsit că e bine și frumos să nu ies și eu pe internet sau tv să vă dau tot felul de sfaturi, că știți voi, fiecare, ce aveți de făcut.

Eu mă gândesc la voi cu speranța că va veni sper cât mai curând ziua în care ne vom privi din nou în ochi, iar zilele astea vor rămâne în urmă ca un vis urât. Mă gândesc cu mare tristețe la toți cei care au de suferit și vă îmbrățișez cu toată dragostea mea pe voi, cei care va gândiți la mine. Mereu al vostru, VIU, Florin Piersic”, a fost mesajul pe care Florin Piersic l-a publicat pe pagina lui.

Citeste si: Florin Piersic, sfâșiat de moartea lui Ion Dichiseanu! Care a fost mesajul emoționant de adio al artistului?

 

 

 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.