Florin Piersic, sfâșiat de moartea lui Ion Dichiseanu! Care a fost mesajul emoționant de adio al artistului?

Autor: Elena Padure
Actualizat: 25 iul 2022, 03:35
Florin Piersic, indoliat profund de decesul lui Ion Dichiseanu

Moartea lui Ion Dichiseanu i-a îndoliat profund pe colegii săi de breaslă, printre care se numără și Florin Piersic.

Florin Piersic este trist pentru moartea lui Ion Dichiseanu, care i-a fost coleg și prieten de mulți ani. Acești doi bărbați sunt considerați cavalerii cinematografiei românești. 

Florin Piersic, mesaj de adio după moartea lui Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu, unul dintre cei mai populari actori din România, a murit la vârsta de 87 de ani, pe data de 20 mai 2021. Atât cunoscuții, cât și admiratorii artistului au fost afectați de trecerea lui în nediință.

Dintre aceștia, și Florin Piersic și-a exprimat durerea profundă cauzată de decesul prietenului și colegului său.

Mi-a fost partener. În 1966 ne-am găsit împreună pe platourile de filmare la filmul Tunelul, o coproducție internațională. Și iarăși în 1984 în Trandafirul Galben. Noi doi eram considerați cavalerii cinematografiei românești. De televiziune nu mai vorbesc în câte emisiuni ne-am întâlnit. Dar dincolo de toate eram prieteni. O prietenie care a durat o viață.

L-am avut invitat la Iași în 2019 la Festivalul  ‘Serile filmului românesc, la a zecea ediție, care mi-a fost dedicată. Am petrecut o săptămână împreună și, Doamne ce ne-am mai bucurat. Bun, vesel, plin de energie și neastâmpăr. Așa era prietenul meu Ion Dichiseanu. Ți-ai iubit mult profesia și publicul Dicki, dragul meu și n-ai uitat nicio clipă de ce te-ai făcut actor.

Însă destinul a făcut ca tu,  ‘dezgustat de atâtea măști grotești, să ieși din scenă, plângând între culise’, vorba poetului Mihai Coreanu. O lumină arde pentru sufletul tau. Rămâi în amintirea mea, prieten al meu! ”, a transmis Florin Piersic, potrivit cancan.ro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: A murit Ion Dichiseanu! Marele actor avea 87 de ani

Ion Dichiseanu va fi înmormântat sâmbătă

Ion Dichiseanu a fost internat la Spitalul Floresca  încă de la începutul acestui an. A murit în spital în jurul orei 15.00. Așa cum a spus însăși fiica actorului, sănătatea marelui actor român s-a deteriorat după ce a fost infectat cu bacterii periculoase care i-au provocat o pneumonie bilaterală.

Citeste si: Detalii cutremuratoare despre starea de sanatate a marelui actor Ion Dichiseanu! Fiica sa acuza medicii de erori grave! "Analizele au fost interpretate gresit"

Ion Dichiseanu va fi înmormântat cu onoruri militară, iar trupul neînsuflețit va fi depus în holul Teatrului Notara vineri la ora 13:00. Cortegiul va pleca spre Cimitirul Bellu, sâmbătă, 22 mai, la ora 10.00. Slujba de înmormântare va avea loc ora 12.00. 

Citeste si: Ion Dichiseanu a ajuns de URGENTA la Spitalul Floreasca! Indragitul actor are mari probleme respiratorii