Vestea privind starea de sănătate a lui Florin Piersic i-a șocat pe mulți dintre fanii actorului. Potrivit spynews, el a fost transportat de urgență la Spitalul Foișor din București pentru a fi supus unei intervenții chirurgicale într-o încercare de a contracara efectele unei infecții apărute la nivelul unei branule.
Florin Piersic va fi supus unui noi intervenții chirurgicale
După ce a fost transferat de la Cluj-Napoca la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, Florin Piersic a fost dus la o clinică privată, acolo unde va fi supus unei
Echipa medicală din cadrul Spitalului Foișor a confirmat, potrivit sursei menționate anterior, faptul că intervenția chirurgicală este imperativă pentru a eradica complet infecția din organismul actorului.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
”Domnul Florin Piersic este stabil în acest moment, însă vorbim despre un pacient vulnerabil prin vârsta și bolile asociate. Este vorba de un proces infecțios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului și proteza de la genunchi. Pacientul se află în evaluare și supraveghere multidisciplinară (boli infecțioase ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bună abordare terapeutică. Domnul Florin Piersic va fi transferat în această dimineață la Spitalul Foișor pentru tratament ortopedic. Situația medicala a pacientului face ca intervenția ortopedica, să nu fie lipsită de riscuri, dar ea este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecție. După intervenția ortopedică pacientul va continua tratamentul procesului infecțios”, conform comunicatului de presă, transmis de reprezentații Spitalului Foișor.
Un medic din Cluj-Napoca a vorbit despre starea de sănătate a marelui actor
Horia Roşianu, medic la Institutul Inimii din Cluj Napoca, a explicat că situația lui Florin Piersic era a unui pacient cu septicemie, care avea o infecție generalizată în sânge, el fiind supus unui tratament antibiotic complex.
Medicul a declarat pentru News.ro, faptul că actorul avea două zone protetice: o proteză de genunchi și un stimulator cardiac cu două sonde. Horia Roşianu a subliniat că materialele protetice nu au o imunitate suficientă în fața unei infecții severe, iar în acele zone germenii bacterieni se pot coloniza și sustrage tratamentului antibiotic.
”Situația era a unui pacient cu septicemie, cu o infecție generalizată în sânge, cu un tratament antibiotic complex, dar care avea două particularități, și anume două zone protetice: proteză de genunchi și material protetic în inimă, adică stimulatorul cardiac cu cele două sonde ale lui. Este un principiu cunoscut în medicină că materialele protetice nu se pot apăra, nu au o imunitate suficientă în fața unei infecții severe, altfel spus, în acele zone germenii bacterieni se colonizează şi se sustrag tratamentului antibiotic astfel încât un principiu general spune aşa că ar trebui extrase toate materialele protetice pentru a da posibilitatea tratamentului antibiotic să acţioneze împotriva germenilor care determină infecţia septicemică. Ar fi trebuit extrasă proteza de genunchi. Sigur, este o acţiune pe care nu ne-o putem noi asuma, nu aparţine specialităţii noastre, dar în acelaşi timp, din nefericire, cum sigur putea să fie de aşteptat, s-au infectat şi sondele stimulatorului cardiac, sonde care sunt direct în inimă”, a spus Horia Roşianu, miercuri, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro.