Flurona face prima victimă în România. O femeie a murit după ce s-a infectat simultan cu virusul gripei și Covid-19

Autor: Diana Tilă
Actualizat: 09 oct 2023, 06:40

Flurona face prima victimă în Români

Sursa: PixaBay

Flurona a făcut prima victimă la Iași. O bătrână în vârstă de 74 de ani s-a infectat simultan cu virusul gripei și Covid-19.

O femeie în vârstă de 74 de ani a pierdut lupta cu „flurona ”, termen folosit de specialiști pentru a descrie infecția simultană cu virusul gripei sezoniere și COVID-19. Decesul a fost înregistrat pe 1 decembrie, dar făcut public abia astăzi de cadrele medicale, potrivit Libertatea.ro.

Citește și: Primele cazuri de ”flurona” în România, infectarea simultană cu gripă și coronavirus. Medicul Adrian Marinescu: "Vorbim despre o simptomatologie zgomotoasă"

Flurona face prima victimă în România. O femeie a murit după ce s-a infectat simultan cu virusul gripei și Covid-19

Luni, 9 ianuarie, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf Parascheva” din Iași, dr Florin Roșu a anunțat că pe lângă cazul acestei femei, a mai fost înregistrat încă unul, al unui bărbat în vârstă de 69 de ani, ambii cu domiciliul în județul Iaşi.

„Cei doi pacienți prezentau la internare dureri musculare, febră, cefalee și afectare pulmonară fiind internați și diagnosticați cu dublă infecție în urma testului efectuat în cadrul laboratorului nostru, unde, dintr-o singură probă, se poate diagnostica virusul gripal, SARS- CoV2 și virusul respirator sinciţial. A fost confirmat diagnosticul de 'flurona', în cazul ambilor bolnavi. Ei au necesitat, încă de la internare, îngrijire în secția de Terapie Intensivă”, a declarat dr Florin Roșu.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Bilanț coronavirus săptămânal. Creștere semnificativă a numărului de infectări în săptămâna 2-8 ianuarie 2023. Câte cazuri noi sunt

Bărbatul a fost internat pe 31 decembrie. În urma tratamentului administrat de către medici, bărbatul a fost externat duminică, 8 ianuarie, iar evoluția sa urmează să fie urmărită de către medicul de familie. Femeia a fost internată pe 29 noiembrie și a murit pe 1 decembrie.

„Din nefericire, în ciuda eforturilor cadrelor medicale și a terapiei administrate, nu aceeași a fost evoluția și în cazul pacientei, la care dubla infectare nu a făcut decât să agraveze comorbidităţile grave de care suferea și să conducă la decesul acesteia”, a declarat dr Florin Roșu.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf Parascheva” a mai precizat că niciunul dintre pacienți nu era vaccinat, iar ambele cazuri au fost foarte grav. 

 

Taguri: