O nouă infecție se răspândește la nivel mondial, iar aceasta poartă denumirea de Flurona. Potrivit informațiilor existente până la momentul actual, Flurona este o infecție simultană cu coronavirus și gripă. Iată cum se manifestă Flurona și de ce cred unii specialiști că această mutație ar putea duce la finalul pandemiei de coronavirus.
Ce este Flurona și cum se manifestă?
Termenul de Flurona s-a răspândit rapid în spațiul online și descrie o nouă afecțiune apărută în plină pandemie de coronavirus.
Primul caz de Flurona a apărut în Israel, la o femeie nevaccinată, care a născut recent. Ulterior, Spania a confirmat și ea mai multe cazuri de infectare cu Flurona, în regiunea Catalonia.
Deși combinația dintre coronavirus și gripă poate fi privită cu teamă de anumite persoane, autoritățile au precizat că evoluția bolii nu este mai severă decât coronavirusul. Astfel, o persoană infectată cu Flurona poate manifesta simptome ca febra, tusea și dificultățile de respirație.
"Există posibilitatea să apară infecții concomitente, acest caz a atras atenția pentru că este primul caz foarte bine documentat. Având în vedere că ne aflăm în sezon de gripă sezonieră există posibilitatea să apară și astfel de cazuri concomitent cu Covid. Nu ar fi ceva ieșit din comun să apară infecții concomitente, asta înseamnă o gazdă cu imunitatea deficitară. Pot apărea oricare dintre complicațiile acestor boli.”, a spus dr. Simin Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală, potrivit digi24.ro.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Cum a apărut Flurona?
Chiar dacă se întâmplă destul de rar, specialiștii în sănătate au explicat că această combinație între coronavirus și gripă este normală într-o perioadă de circulație virală, așa cum este iarna.
Cu toate acestea, cazurile de Flurona ar putea duce din nou la aglomerarea spitalelor, provocând o criză medicală.
Flurona ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus?
Deși sunt doar câteva cazuri de Flurona în lume la momentul actual, specialiștii sunt de părere că această infecție ar putea fi un prim semn care să arate că boala poate deveni una sezoniera, așa cum este gripa, lucru care ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus. În plus, faptul că există vaccin atât pentru coronavirus, cât și pentru gripă ar putea ține sub control înmulțirea cazurilor, însă cu condiția ca oamenii să se vaccineze împotriva celor două boli.
„Pentru gripă, vaccinarea e în uz de foarte mulți ani, nu ar trebui să se oprească în anii pandemici. Este recomandată vaccinarea pentru ambele tipuri de infecții, ambele sunt infecții respiratorii”, a precizat dr. Simin Florescu.
Citeste si: Ce măsuri vor fi luate pentru valul cinci al pandemiei de coronavirus. Anunțul lui Nicolae Ciucă