Ca în fiecare zi, Chef Patrizia Paglieri a pus în practică o rețeta senzațională, de aceasta data cu specific italian de Focaccia mediteraneană, clasică umplută și gurmand, ce i-a încântat pe colegii săi, care abia au așteptat să guste delicioasele mâncăruri. Patrizia a subliniat cu emoție în glas că rețeta de foccacia simplă cu sos de roșii a învățat-o de la bunica ei.
Cum se pregătește rețeta delicioasă de Focaccia mediteraneană, clasică umplută și gurmand a Patriziei Paglieri
În această dimineață, Bursucu a fost cel care a asistat la prezentarea rețetei alături de Patrizia Paglieri în bucătăria de la Dimineața cu noi. Îndrăgitul prezentator a fost extrem de încântat atunci când a aflat ce mâncare delicioasă, cu spcific italian va pregăti și astăzi colega lor.
Chef Patrizia Paglieri a menționat că prepară trei feluri de Focaccia și anume, una de tip mediteranean, una clasică simplă cu sos de roșii, după o rețeta veche de la bunica ei și una de tip gurmand. Intrebata cum se serveste corect acest fel de mancare la restaurant, Patrizia a mentionat faptul ca putem servi la masa Foccacia alaturi de orice alte feluri de mancare.
Bursucu: Eu am fost țăran toată viață, Focaccia asta...
Patrizia: Da, cu orice! Exact!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Bursucu: Deci nu m-am făcut de ras? Adică poți să mănânci Focaccia nu știu, cu ciorbă! Eu mai merg la restaurant și mi se pare interesant așa și cer <<Aduceți, domnule și o Focaccia>>
Patrizia: Sunt tot felul de Focaccia, de genul pizza, subțire așa crocante și astea de casă!
Citeste si: Rețeta specială de calamari umpluți a bucătarului Patrizia Paglieri la Dimineața cu noi, 1 aprilie 2022
Focaccia mediteraneană, clasică umplută și gurmand- ingrediente:
- 1kg făină
- 600ml apă
- 100ml ulei de măsline
- 20g sare
- 15g drojdie
- 700g roșii pasate
- 4 căței de usturoi
- 200g capere în oțet
- 80g file de anșoa
- 100g măsline
- 100g șuncă
- 150g cașcaval feliat
- 50g unt
- 10g rozmarin
- 10g oregano