Focar de coronavirus din cauza unei asistente care a ignorat normele de protecție. Cum a reacționat medicul Virgil Musta?

Autor: B.H.
Actualizat: 28 ian 2021, 19:25

Focar de coronavirus din cauza unei asistente medicale. Femeia a refuzat să poarte echipamentul de protecție, contaminând și alte cadre medicale.

Focar de coronavirus din cauza unei asistente medicale. La Spitalul CFR Timişoara s-a dat alerta după ce mai multe cadre medicale au fost depistate cu coronavirus. 

Citeste si: Scandal la un Spital de Urgente din Romania: "Ne-ati bagat mama in sac si ziceti ca are COVID, nemernicilor"

Focar de coronavirus din cauza unei asistente care a ignorat normele de protecție. Ce au transmis autoritățile?

Trei asistente şi patru pacienţi au fost depistaţi pozitiv cu COVID-19 la spitalul CFR Timișoara. Se pare că virusul a fost răspândit de o asistentă care nu credea în existența acestuia și care a refuzat să respecte procedurile impuse în spital pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Reprezentanții spitalului din Timișoara au transmis un comunicat de presă prin care au anunțat că asistenta nu a purtat echipamentul de protecție, motiv pentru care va fi cercetată disciplinar și, dacă situația o va impune, pe numele ei chiar va fi formulată o plângere penală.

"Prima asistentă infectată a încălcat normele şi procedurile aduse la cunoştinţă, în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei epidemiologice creată de coronavirus, nepurtarea echipamentului de protecţie, nerespectând recomandările în urma triajului epidemiologic, deşi a fost instruită şi avertizată în acest sens. Asistenta mediclă va fi cercetată disciplinar şi dacă se impune se va formula plângere penală împotriva acesteia pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infectiocontagioase, dacă au avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli."

, au transmis reprezentanții spitalului CFR Timișoara, potrivit stirileprotv.ro .

Citeste si: Ce se intampla cu asistenta medicala care a venit in lenjerie intima la pacienti: "Nu m-am dezbracat ca sa devin populara"

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nou focar de coronavirus! Ce mare oras este afectat: autoritatile sunt in alerta

Nou focar de coronavirus la Vaslui, dupa ce 7 angajati ai Spitalului Judetean au fost depistati pozitiv. 

Nou focar de coronavirus in tara, la Spitalul Judetean Vaslui. 7 angajati ai centrului au fost depistati pozitiv; acestia nu fac parte din personalul medical, ci din cel administrativ.

Potrivit Mihaelei Vlada, directorul Directiei de Sanatate Publica Vaslui, o ancheta epidemiologica este in desfasurare pentru a stabili care au fost contactii celor 7 angajati.

Citește continuarea aici.  

Focar de coronavirus din cauza unei asistente care a ignorat normele de protecție. Cum a reacționat medicul Virgil Musta? 

La scurt timp după ce a fost făcut public cazul asistentei care a răspândit coronavirusul în spital, șeful secției de Boli infecțioase la Spitalul "Victor Babeş" din Timişoara, Virgil Musta, a reacționat. Acesta a declarat că un astfel de comportament este inadmisibil, mai ales că este vorba despre o persoană care lucrează în sistemul medical.

"Din păcate, este regretabilă această atitudine și nu numai că nu crede și a participat la o serie de activități fără a purta mască, deci nu a respectat regulile pe care noi le recomandăm populației, dar nici în spital nu a vrut să respecte aceste reguli, venind cu febră. Până când a fost depistată că are febră și tușește, ea a contaminat cadre medicale din spital și chiar și bolnavi, astfel că avem mai multe cazuri contaminate de către această persoană.

Probabil că va răspunde pentru asta, pentru că este inadmisibil să se întâmple acest lucru tocmai cu personalul care ar trebui să aibă grijă de sănătatea noastră.", a afirmat medicul Virgil Musta, potrivit digi24.ro .

Citeste si: Deputat ALDE, declarații surprinzătoare despre virus: „Nu are o capacitate atât de puternică de răspândire”

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.