Focar de coronavirus nou in Romania: este vorba despre Spitalul Judetean Ploiesti, unde un medic si mai multe asistente au primit rezultate pozitive in urma testarilor.
Mai exact, potrivit informatiilor oficiale, este vorba despre cinci cadre medicale: un medic, o infirmiera si trei asistente de la sectia de boli interne. Confirmarea a venit de la Bogdan Nica, directorul Directiei de Sanatate Publica Prahova.
Focar de coronavirus nou: care este sursa imbolnavirilor
Bogdan Nica a declarat ca, cel mai probabil, cadrele medicale au luat virusul de la pacientii pe care i-au tratat. Oficialul a adaugat ca o ancheta epidemiologica este in curs si ca vor fi testati si contactii mai indepartati ai cadrelor medicale infectate.
"Parerea noastra este ca probabil de la pacienti s-au imbolnavit cadrele medicale, e greu de spus, ancheta fiind in curs.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
250 de cazuri noi de coronavirus in ultimele 24 de ore
Romania a inregistrat o scadere a numarului de cazuri de coronavirus, in ultimele 24 de ore fiind inregistrate 250 de cazuri noi. Trebuie tinut insa cont de faptul ca au fost efectuate doar 4.641 de cazuri noi, o treime din numarul de teste care se fac in timpul zilelor lucratoare.
In fiecare zi in Romania apare un focar de coronavirus nou, iar acest lucru a determinat autoritatile sa amane masurile de relaxare ce urmau sa intre in vigoare incepand cu data de 1 iulie. Mai mult, primul ministru Ludovic Orban a declarat ca purtarea mastii si triajele epidemiologice vor ramane obligatorii atata timp cat va fi necesar.
Focar de coronavirus nou: proiect nou de lege pentru carantina si izolare
Raed Arafat a anuntat ca s-a adoptat un nou proiect de lege care schimba definitiile termenilor carantina si izolare, pentru a respecta normele impuse de Curtea Constitutionala a Romaniei.
"Carantina persoanelor are acum o definitie care este asemanatoare cu regulamentul international sanitar. Ea reprezinta o masura de prevenire a raspandirii bolilor infecto-contagioase, constand in separarea fizica a persoanelor sanatoase, suspecte de a fi infectate sau purtatoare ale unui agent patogen, de alte persoane, in spatii special desemnate de autoritati, la domiciliu sau in locatia declarata de catre persoana carantinata.
"Termenul de „izolare” reprezinta o masura care consta in separarea fizica a persoanelor bolnave cu o boala infecto-contagioasa sau a persoanelor purtatoare ale unui agent patogen in vederea monitorizarii starii de sanatate, aplicarii unui tratament, in scopul vindecatorii si reducerii gradului de contagiozitate", a declarat Raed Arafat.