Focar de tulpina britanică COVID în România! 17 persoane au murit

Autor: Denisa Avram
Tulpina britanica COVID continua sa faca ravagii in tara noastra

În România, 17 persoane au murit din cauza noii mutaţii COVID. Autoritățile au raportat 557 de infectări sunt cu tulpina britanică COVID.

Tulpina britanică COVID face ravagii în țara noastră și a devenit sursa dominantă pentru îmbolnăviri. Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că au fost înregistrate 17 decese în România, cauzate de tulpina britanică a Coronavirusului.

Tulpina britanică face ravagii în România

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a anunțat trei decese au fost înregistrate în Suceava și București, două în Timiș și câte unul în Bihor, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

În România au fost confirmate 562 de persoane infectate cu noile tulpini ale virusului SARS-COV-2.  Dintre acestea, 557 de infectări sunt cu tulpina britanică, trei cu tulpina sud-africană și două cu tulpina braziliană.

În intervalul 31.03.2021– 01.04.2021 au fost raportate 136 de decese, dintre care 76 bărbați și 60 femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava,

Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Tulpina sud-africană de coronavirus, depistată în Bucureşti

Conform CNSCBT, rata de confirmare cu mutații ale noului Coronavirus a atins 53,5%.

„Cazul nou confirmat cu varianta sud-africană B.1.351 este al unui bărbat în vârstă de 51 de ani, provine dintr-un focar familial cu 3 cazuri de COVID-19 din municipiul.București, din care 2 confirmate cu această variantă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Este cazul index al focarului, având istoric de călătorie doar în țară. Locul expunerii nu poate fi precizat”, potrivit reprezentanților CNSCBT.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi, 1 aprilie, alte 6.115 cazuri de infectare cu SARS-COV-2. În ultimele 24 de ore 136 de pacienţi au decedat, iar 1.434 sunt internaţi la ATI.

În România, au fost confirmate 958.918 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 856.405 pacienți au fost declarați vindecați.

Începând din luna octombrie 2020 până la 16 noiembrie, trendul infectărilor a fost unul crescător în țara noastră, iar din 30 noiembrie până în 28 decembrie 2020 s-a observat o scădere a numărului

de cazuri.

Citeste si: Vești proaste pentru români. INSP a făcut anunțul despre tulpina britanică a coronavirusului: „Circulă în peste 60% din județele țării și există o probabilitate mare...”

Nivelul infectărilor în intervalul 18 ianuarie-15 februarie 2021 a fost unul constant, dae, începând cu 15 februarie 2021, numărul cazurilor a început din nou să crească. Până în prezent, trend-ul îmbollnăvirilor a fost unul ascendent, conform graficului din analiza CNSCBT.

Citeste si: Tulpina braziliană a coronavirusului a ajuns în România. Unde au fost confirmate primele cazuri de îmbolnăvire?