Foitaj cu capsuni si sos de iaurt
Cost estimaitv: 30 lei pentru 6 persoane
Ingrediente
O foaie foitaj
Un ou
O lingura zahar
Pentru umplutura:
200 g capsuni proaspete
2 linguri de zahar
O lingura de unt
O lingura otet balsamic
Pentru sosul de iaurt:
100 g iaurt grecesc
O lingura miere
O lingurita menta uscata
Mod de preparare
Se taie foitajul in 6 bucati egale,
se ung cu ou si se presara cu zahar tos.
Se dau la cuptor pana devin aurii, se scot se lasa sa se raceasca, apoi se taie pe jumatate pe lat pentru a permite sa fie umplute.
Umplutura
Capsunile se pun in tigaie impreuna cu untul, se adauga zaharul, iar cand s-au incalzit si se topeste zaharul, se stinge cu otet balsamic si se lasa sa se evapore taria.
Se ia de pe foc se umplu cojile de foitaj si se servesc cu sos.
Pentru sos de iaurt, se amesteca iaurtul cu miere si menta uscata.
Ingrediente
O foaie foitaj
Un ou
O lingura zahar
Pentru umplutura:
200 g capsuni proaspete
2 linguri de zahar
O lingura de unt
O lingura otet balsamic
Pentru sosul de iaurt:
100 g iaurt grecesc
O lingura miere
O lingurita menta uscata
Mod de preparare
Se
taie foitajul in 6 bucati egale, se ung cu ou si se presara cu zahar tos.
Se dau la cuptor pana devin aurii, se scot se lasa sa se raceasca, apoi se taie pe jumatate pe lat pentru a permite sa fie umplute.
Umplutura
Capsunile se pun in tigaie impreuna cu untul, se adauga zaharul, iar cand s-au incalzit si se topeste zaharul, se stinge cu otet balsamic si se lasa sa se evapore taria.
Se ia de pe foc se umplu cojile de foitaj si se servesc cu sos.
Pentru sosul de iaurt, se amesteca iaurtul cu miere si menta uscata.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei