Folositi produse de ingrijire si igiena parfumate? Iata ce PERICOLE ascund

Autor: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 19:22

Sunt aspectuoase si parfumate dar periculoase! Produsele de ingrijire si igiena sunt nelipsite din orice casa. Si de obicei, cu cat sunt mai aromate, cu atat mai bine.

Atentie, insa: parfumurile lor ascund adevarate pericole pentru cel care le foloseste. Nici ca se putea sa ni se spuna mai clar decat atat! Si totusi, priviti in jurul dumneavoastra: in toate supermarketurile, rafturile gem de produse de igiena care mai de care mai colorate si mai parfumate.

Cum sa rezisti tentatiilor? Dar, oare, ne fac bine atat de multe chimicale? "Exista benzilalcoolul, exista o serie de substante care le combina, exista extractul de lamaie, din coaja de lamaie, exista o gramada de extracte si de flori si de fructe care pot sa determine alergii", spun specialistii.



Cu cat este mai parfumat produsul, cu atat mai mare este concentratia de substanta chimica care intra in contact cu pielea. Iar cand vine vorba de hartie igienica, anumite tipuri de scutece sau absorbante zilnice, lucrurile se complica: "in contact cu urina pot sa determine o reactie biochimica locala, ca in laborator si daca nu tolerezi substanta care a dat mirosul sau culoarea hartiei, poti sa te alegi cu o eczema".


Tocmai de aceea, pe piata au inceput sa apara si variantele neparfumate ale acestor produse. Insa, deocamdata sunt putini cei care stiu cum sa-si protejeze sanatatea. Riscurile la care va expuneti in cazul in care continuati sa folositi produse parfumate, pot fi pe termen lung:

"Poti sa faci: o eczema cronica, una ca te deranjeaza ca-ti da mancarime, doi, ca se poate suprainfecta, trei ca se poate sa nu mai fie localizata si se poate generaliza".


In ciuda reclamelor ademenitoare si a gamei vaste de produse, alegeti intotdeauna ceea ce este mai simplu si mai neutru. De cele mai multe ori, produsele cat mai naturale si neparfumate au un pret putin mai ridicat decat celalalte, dar cand e vorba de sanatate, medicii va sfatuiesc sa nu faceti rabat.
##VIDEO116320##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.