Foarte multe țări s-au întors din nou la restricții dure, în anumite zone fiind impusă carantina totală și asta pentru ca numărul de îmbolnăviri cu noul coronavirus să nu mai crească. În acest context, Ugur Sahin, fondatorul BioNTech, este de părere că oamenii nu ar trebui să se alarmeze și că, mai mult ca sigur, nu va mai fi nevoie de lockdown până la finalul verii, având în vedere că în statele membre ale Uniunii Europene și nu numai, campaniile de vaccinare sunt în plină desfășurare.
Ce se va întâmpla în Europa până la finalul acestei veri? Vești bune din partea fondatorului BioNTech
Chiar dacă multe țări întâmpină dificultăți în gestionarea pandemiei de coronavirus, numărul de îmbolnăviri cu Covid-19 fiind în continuare în creștere, Ugur Sahin, fondatorul BioNTech, companie care împreună cu Pfizer a dezvoltat un vaccin anti-Covid-19, este de părere că situația va putea fi ținută sub control.
Fondatorul BioNTech a precizat că deși vor mai exista focare, pandemia de coronavirus va putea fi controlată, astfel că în majoritatea țărilor europene nu vor mai exista probleme până la finalul verii lui 2021.
„În multe țări europene și în SUA, probabil că nu vom avea nevoie de lockdown-uri până la sfârșitul verii. Vor fi focare, dar vor fi doar zgomot de fond. Vor fi mutații, dar nu ne vor speria.”, a spus Ugur Sahin, fondatorul BioNTech, potrivit digi24.ro .
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Fondatorul BioNTech este optimist, chiar dacă în țările din Uniunea Europeană campaniile de vaccinare se desfășoară mai lent decât în SUA sau Marea Britanie. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că au existat nenumărate întârzieri în ceea ce privește livrarea vaccinurilor către UE.
Chiar dacă Ugur Sahin, fondatorul BioNTech, consideră că țările din Uniunea Europeană vor putea avea situația sub control până la finalul verii, în foarte multe state au fost impuse din nou restricții dure pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate. Același lucru se întâmplă și în România, astfel că orașe mari ale țării se află deja în carantină, rata de infectare cu COVID-19 depășind pragul de 6 cazuri la mia de locuitori.
În plus, secțiile de terapie intensivă (ATI) sunt din nou pline, lucru care îi îngrijorează pe specialiștii în sănătate.Citeste si: Noile restricţii propuse ACUM de CNSU. Mare atenţie când ieşiţi afară sau unde plecaţi!