FORFOTA mare la Iasi! 100 000 de credinciosi s-au rugat la racla cu moaste a Sfintei Parascheva

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 27 mar 2017, 19:40

O suta de mii de credinciosi s-au adunat la Iasi. De la copii infasati in covoare, pana la batrani care abia se mai pot misca.

Toti s-au inchinat la racla in care se afla moastele Cuvioasei Parascheva. Din pacate, nu toti au reusit sa reziste orelor de asteptare. Colega noastra a sarit in ajutorul unei batrane care lesinase! In mijlocul celor care priveau, echipa stirilor Kanal D a sarit in ajutor.

Biata femeie abia ce apucase sa se inchine la racla cu moastele Cuvioasei Parascheva cand pamantul i-a fugit de sub picioare. Cine stie ce necazuri au manat-o spre marele pelerinaj? Chiar si intinsa pe jos, femeia nu lasa din mana plasele.

La mana stanga se vad inca semnele unei branule, semn ca nu demult a fost in spital. Colegii mei n-au ezitat nici o clipa. Au chemat indata o echipa de paramedici.

Iar ajutorul nostru a fost binevenit. Nu mai putin de 250 de oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale de cand a inceput pelerinajul. Insa, oamenii nu se descurajeaza, ci, stau la rand, cu rabdare si piosenie.

In marea de pelerini, fiecare cu necazul sau.

##VIDEO124393##

Este primul an cand unii pelerini vin la moastele Sfintei Parascheva! Este si cazul unei femei care are zambetul pe buze. Linistea pe care i-o ofera acest zid plin cu lumanari aprinse nu se poate descrie in cuvinte. Este impresionant cat de linistiti sunt copiii care stau rabdatori alaturi de mama lor la rand.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Pana acum, 100 000 de credinciosi s-au inchinat la racla cu moastele Sfintei.

Randul format din cei care inca asteapta sa ajunga la racla se-ntinde pe sute de metri. Nu le este usor sa stea noaptea sub cerul liber, in frig, insa, rugaciunile le dau putere: „ Am stat si 18 ore in alt an. Am venit cum ar fi aseara si am stat pana a doua seara si n-am simtit nimic sa ma doara .”

Maine va fi ziua cea mare.
De Ziua Sfintei Cuvioase Parascheva, orasul va deveni neincapator. Racla cu sfintele moaste va ramane in baldachinul din curtea Catedralei, cel mai probabil, pana miercuri, cand se vor incheia cele sase zile de pelerinaj.