Formula 1: Campionul mondial Verstappen domină începutul de sezon!

Autor: Bogdan Frațilă
Actualizat: 11 mar 2023, 09:36

Sezonul nou, imaginea veche: Max Verstappen a câștigat prima cursă din noul an în Formula 1 in Bahrain!

Sursa: Captură YouTube

Sezonul nou, imaginea veche: Max Verstappen a câștigat prima cursă din noul an în Formula 1 in Bahrain!

Sezonul nou, imaginea veche: Max Verstappen a câștigat prima cursă din noul an în Formula 1. În Bahrain, duminică (05.03.2023), campionul mondial a reușit o victorie superioară la start-finisaj. Nico Hülkenberg a cunoscut o revenire complicată.
Startul cursei din Bahrain a avut multe de oferit de la bun început. Au existat primele coliziuni, mai multe schimbări de poziție și un mare perdant: Nico Hülkenberg. Pilotul german a pierdut patru locuri la revenirea sa în Formula 1, coborând de pe locul 10 pe locul 14 în primii metri.

după doi ani în care a fost doar ocazional înlocuitor, Hülkenberg a revenit ca pilot titular în acest sezon. În vârstă de 35 de ani este succesorul lui Mick Schumacher, care acum trebuie să-și aștepte șansa, și concurează pentru echipa Haas.

Verstappen domina

Max Verstappen s-a menținut în frunte, dar în spatele său coechipierul său Sergio Perez a fost nevoit să renunțe la locul doi.

Într-un duel palpitant cu Charles Leclerc, în care a existat și un ușor contact, pilotul Red Bull a pierdut și a pornit în urmărirea monegascului. Perez nu a reușit însă să-și amenințe deocamdată adversarul. Verstappen, între timp, s-a distanțat aparent fără efort de concurență pe primul loc, având un avans de peste opt secunde după zece tururi.

Mercedes, departe de vechea dominație

Ca și în sezonul precedent, Mercedes a avut probleme.

Lewis Hamilton a urcat de pe locul șapte pe locul cinci la start, dar apoi nu a putut ține pasul cu piloții din fața sa. Cu toate acestea, el a reușit să își mențină poziția pentru moment- spre deosebire de coechipierul său George Russell, care a fost implicat în primul duel palpitant al sezonului în cursă. Fernando Alonso a încercat să-l depășească pe britanic pe parcursul mai multor tururi, dar în cele din urmă veteranul s-a impus în fața tânărului, în ciuda unei rezistențe vehemente.
Iar următoarea veste proastă pentru Russell a venit la scurt timp după aceea, au apărut probleme la prima oprire la boxe și astfel a pierdut atât de mult timp încât Alonso a reușit să își păstreze poziția a șasea.
Primele patru poziții erau aparent stabilite în acest moment- cele două Red Bull-uri în fața celor două Ferrari. Dar în spatele lor s-a ajuns la un duel între doi vechi maeștri.
După Russell, Alonso s-a apropiat și el de colegul său de la Mercedes, Hamilton, și a îndrăznit să atace decisiv în turul 39- și a reușit. 41 de ani a fost astfel al cincilea, cu a doua sa manevră de depășire reușită împotriva lui Mercedes. Cel puțin pentru moment, pentru că Hamilton a rămas pe loc și a încercat să-și recupereze locul. Dar în zadar.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Nici măcar opririle la boxe nu-l pot opri pe campionul mondial

Primele opriri nu au adus, în general, nicio schimbare la vârf. Abia la jumătatea cursei a izbucnit din nou un duel interesant, după ce Perez a redus treptat diferența față de Leclerc. În turul 26, mexicanul l-a depășit pe Leclerc și a făcut astfel ca dubla de conducere a celor de la Red Bull să fie perfectă. Verstappen era deja cu mult în față în acel moment, cu un avans de puțin sub 14 secunde. în acest fel a continuat dominația olandezului în noul sezon. Verstappen câștigase 15 din 22 de curse pentru al doilea său titlu de campion mondial, iar acum totul indica faptul că va câștiga și cursa de deschidere din Bahrain. Cu un an în urmă, Leclerc încă avea succes în statul deșertic. între timp, s-a dovedit că o aripă față deteriorată îi cauza probleme lui Hülkenberg. Singurul pilot german de Formula 1 din acest sezon a revenit după înlocuire, Hülkenberg a realizat între timp cel mai rapid tur în turul 30- dar nu și-a păstrat mult timp prima poziție. Punctele erau de mult timp inaccesibile în acel moment, Hülkenberg a condus până pe locul 17, în final a fost pe locul 15.

Ferrari îl pierde pe Leclerc și locul trei

Alonso s-a distanțat și l-a urmărit pe compatriotul său Carlos Sainz la Ferrari. Cu toate acestea, înainte de a avea loc fuziunea, au existat vești dramatic de proaste pentru italian: Într-o curbă la dreapta, s-a produs o avarie bruscă la Leclerc, care s-a retras din cursă pe locul trei. "Avem ceva de lucru. În calificări, mașina noastră pare să fie acolo unde ar trebui să fie, dar în cursă nu este așa", a declarat dezamăgit tânărul de 25 de ani, care începuse cursa pe locul 3. Astfel, Alonso și, de asemenea, Hamilton, care era încă la doar o secundă în spatele celui din fața sa, aveau acum șansa de a mai prinde un loc pe podium. Iar Sainz avea sarcina de a salva ziua pentru Ferrari pe locul trei. însă a devenit rapid clar că această sarcină se va dovedi destul de lipsită de speranță. Alonso a recuperat teren în câteva tururi și a avut mașina mult mai rapidă în comparație cu Sainz. În turul 46, dublul campion mondial la Aston Martin și-a asigurat locul trei în duelul cu compatriotul său.

Citește și: Statele Unite fac Formula 1 să intre într-o nouă eră!

Citește și: Microsoft trezește lumea încă o dată cu ChatGPT Bing plus Browser!

Citește și: Aceste mașini electrice cu noi inovatii ne așteaptă în 2023!