Formula 1: Max Verstappen își mărește avansul la titlu cu a opta victorie consecutivă!

Author: Bogdan Frațilă

Max Verstappen a fost într-o formă imperială când a plecat de pe locul șase pe grila de start și a câștigat Marele Premiu al Belgiei.

Sursa: Captură YouTube

Max Verstappen a fost într-o formă imperială când a plecat de pe locul șase pe grila de start și a câștigat Marele Premiu al Belgiei.

Max Verstappen a fost într-o formă imperială când a plecat de pe locul șase pe grila de start și a câștigat Marele Premiu al Belgiei. Cea de-a opta victorie consecutivă a pilotului Red Bull în ultima cursă înainte de pauza de vară i-a extins avansul în campionat la 125 de puncte. Verstappen l-a condus pe Sergio Perez acasă la un Red Bull un-doi, dar a fost în altă ligă față de coechipierul său.

Competitia?

Charles Leclerc de la Ferrari, Charles Leclerc, a ocupat locul trei, în fața lui Lewis Hamilton de la Mercedes și Fernando Alonso de la Aston Martin.
"Este un loc nou, asta e sigur- [câștigând de la] P6. Știam că avem o mașină grozavă. A fost vorba doar de a supraviețui în primul viraj", a declarat Verstappen.
"De acolo încolo am făcut depășirile potrivite.

Doar că am rămas puțin blocat la început într-o zonă DRS și, odată ce s-a eliberat, am putut să-mi fac treaba mea- foarte plăcut."
Verstappen a condus prudent în primele tururi, în timp ce își croia drum de pe poziția neobișnuit de joasă de pe grila de start, cauzată de o penalizare de cinci locuri pe grilă pentru că a folosit prea multe piese de cutie de viteze, după ce se calificase în pole cu 0,8 secunde.

Campionul mondial a urcat pe locul patru în primul tur, dar nu l-a depășit pe Hamilton până în turul șase și pe Leclerc până în turul nouă, în ambele cazuri folosind ajutorul de depășire DRS pentru a depăși în șicana Les Combes de la finalul lungii linii drepte Kemmel.
Perez, care l-a depășit pe Leclerc pentru a prelua conducerea pe aceeași linie dreaptă în primul tur, a rămas în frunte până la oprirea sa la boxe în turul 13.

Verstappen a intrat la boxe în turul următor și abia atunci a început să arate ceva asemănător cu adevăratul său potențial.
Apărut la două secunde în spatele lui Perez, Verstappen a fost la o secundă după primul tur de ieșire de la boxe, în coada acestuia în turul următor și în față la jumătatea traseului pe linia dreaptă Kemmel în turul 17.

Victorie desavarsita

Ceea ce a urmat a fost o demonstrație zdrobitoare de superioritate chiar și față de un pilot din aceeași mașină. Olandezul avea un avans de 1,6 secunde la finalul acelui tur, conducând cu două secunde mai repede decât Perez.

În turul următor a luat-o relativ prudent, extinzându-și avansul cu "doar" 0,7sec, dar apoi a fost cu 1,4sec mai rapid în turul următor.

Singurul pericol rămas în cursă au fost câteva mesaje nervoase din partea inginerului său de cursă Gianpiero Lambiase.

Britanicul i-a cerut lui Verstappen "să-și folosească capul" înainte de prima oprire la boxe, pentru ca pilotul să întrebe dacă Perez a primit aceeași comandă- efectiv pentru a-și gestiona ritmul. Lambiase a răspuns cu "Îți sugerez să-mi urmezi instrucțiunile și să ai încredere în mine".

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

O ploaie de ploaie la mijlocul cursei a fost suficientă pentru a adăuga un pic de tensiune pentru piloți, dar nu pentru a-i face să treacă la pneuri intermediare cu bandă de rulare. Totuși, a dus la un moment înfricoșător pentru Verstappen, când a avut o clătinare la viteză mare în virajele descurajante de la Eau Rouge, dar a reușit să se țină de mașină. După cea de-a doua oprire, Lambiase l-a certat pe Verstappen că "a folosit mult din pneuri în turul de ieșire", conducând într-un mod pe care inginerul nu l-a considerat sensibil. Verstappen a reacționat stabilind cel mai rapid tur, extinzându-și avantajul cu 2,3secs într-un singur circuit.

Lambiase l-a avertizat: "Această anvelopă a avut o degradare rezonabilă în primul stint; te-aș sfătui să îți folosești mai mult capul".

Verstappen a răspuns: "Aș putea, de asemenea, să continui și să fac o altă oprire- un pic de antrenament la boxe".

A fost a zecea sa victorie în 12 curse și continuă să arate ca și cum ar putea câștiga fiecare cursă rămasă în acest sezon, fără nicio opoziție vizibilă la orizont.

Citește și: Max Verstappen: Tinerețea și ascensiunea unui campion Formula 1!

Citește și: Lewis Hamilton: Legenda modernă a motorsportului!

Citește și: Cum se simte Michael Schumacher. Pilotul de Formula 1 a împlinit 54 ani

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.