Fosta platformă Twitter nu o să mai fie gratuită. Decizia luată de Elon Musk

Autor: Bianca Vidoi
Fosta platformă Twitter nu o să mai fie gratuită
Sursa: freepik

Elon Musk a achiziționat Twitter în urmă cu un an, iar modificările pe care le-a adus aplicației sunt surprinzătoare pentru utilizatori.

Prima modificare semnificativă pe care Elon Musk a adus-o platformei Twitter a fost să îi schimbe denumirea, în X, iar acesta anunță cererea unei taxe lunare pentru a folosi aplicația.

Citește și: Cum a încercat o mașină Tesla să-și omoare șoferul. Povestea a devenit virală

Fosta platformă Twitter nu o să mai fie gratuită

Platforma Twitter a fost una dintre cele mai apreciate și folosite aplicații sociale, fiind un mod de exprimare liberă al utilizatorilor, însă începând din data de 10 octombrie 2022, Elon Musk a achiziționat Twitter și a adus mai multe schimbări radicale. Elon Musk a anunțat că fosta platformă Twitter, mai exact platforma X, nu va mai fi gratuită, în cadrul unei discuții cu prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Suma pe care utilizatorii ar trebui să o plătească în fiecare lună nu a fost dezvăluită de miliardar, însă acesta a spus că nu își dorește să fie o sumă substanțială, iar motivul pentru care a luat această decizie este pentru a minimaliza numărul conturilor false. În ultima perioadă, utilizatorii aplicației X au putut observa o creștere a numărului de conturi automate și a mesajelor spam, ceea ce face experiența pe această aplicație tot mai neplăcută.

Elon Musk a dezvăluit că Twitter, platformă acum cunoscută sub numele de X, are lunar aproximativ 550 de milioane de utilizatori, utilizatori ce generează în jur de 100 de milioane și 200 de milioane de postări pe zi, însă nu poate să spună câte dintre aceste conturi sunt adevărate și câte conturi sunt false, relatează spynews.ro

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Scădere masivă a veniturilor din publicitate pe Twitter

De ce Twitter se numește acum X?

Pasărea albastră pe care utilizatorii platformei Twitter a rămas o amintire frumoasă, atunci când la sfârșitul lunii iulie 2023, Elon Musk a decis să schimbe logo-ul aplicației, alături de nume. Această modificare a simbolului cunoscut și îndrăgit de toată lumea este doar începutul unei serii de modificări pe care Elon Mask vrea să o aducă platformei.

Milionarul își dorește ca toate aceste modificări să realizeze transformarea rețelei sociale dintr-o aplicație în care cele mai apreciate sunt știrile, într-o platformă care să ofere totul, începând cu plățile, până la filmulețe asemănate cu cele de pe Tik Tok. 

„Schimbarea numelui și a siglei Twitter nu are nimic de-a face cu problemele utilizatorilor, agenților de publicitate sau pieței. Este un simbol că Twitter este proprietatea personală a lui Elon Musk”, a declarat Tom Morton, director global de strategie la o agenție de publicitate, potrivit standard.co.uk .  

Citește și: Elon Musk: Vizionarul care a Schimbat Lumea Tehnologiei