Fostul miliardar italian Calisto Tanzi a murit de Anul Nou! E cel care a ridicat imperiul Parmalat și l-a vândut pe Adrian Mutu la Chelsea!

Author: Andrei Ionescu
Actualizat: 02 oct 2022, 00:45

Calisto Tanzi

Sursa: captura YouTube

Fostul miliardar italian Calisto Tanzi, cel care a creat imperiul Parmalat, a murit de Anul Nou, la vârsta de 83 de ani. În 2003 îl vindea pe Adrian Mutu la Chelsea.

Calisto Tanzi avea de mai mulți ani probleme de sănătate, care ar fi fost accentuate și de numeroasele procese în care a fost implicat. El a încetat din viață în chiar prima zi a anului 2022, într-un spital din Parma, din pricina unei pneumonii. 

Calisto Tanzi a format gigantul din lactate Parmalat, acesta aducându-i o avere imensă. În anul 2001 era miliardar, având o avere estimată la circa 1,3 miliarde de dolari potrivit Forbes. 

Declinul lui Calisto Tanzi a început în 2003, când imperiul său s-a prăbușit. A fost, de altfel, și anul în care miliardarul l-a vândut pe Adrian Mutu cu 23 de milioane de euro de la Parma la Chelsea. Mutu a făcut cuplu în atacul Parmei cu un alt mare atacant, Adriano, care a jucat ulterior la Inter Milano.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Falimentul Parmalat, din 2003, a însemnat și prăbușirea averii lui Calisto Tanzi. Parmalat avea în 2003 datorii de 14 miliarde de euro, ceea ce a însemnat cel mai mare faliment din Europa, potrivit Ziarul Financiar. De altfel, Calisto Tanzi a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru fraudă în dosarul falimentului Parmalat.

 

 

Taguri: