Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, ar putea afla daca va fi CONDAMNATA pentru abuz in serviciu

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:00

Intre timp, Monica Iacob Ridzi posteaza pe blogul sau mesaje prin care isi sustine nevinovatia. Ea a primit de la Instanta inferioara 5 ani de inchisoare cu executare.

Cand am aflat ca eram de fapt al treisprezecelea ministru al Sportului am avut o strangere de inima (…)Altarul de sacrificu are nevoie de al treisprezecelea ministru … ” Monica Iacob Ridzi a fost condamnata de precedenta instanta la 5 ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in cazul organizarii „Zilei Tineretului”, din 2009. Decizia magistratilor nu a fost, insa si definitiva, asa ca fostul demintar a atacat-o:

Voi spera pana in ultima clipa ca aceia care vor decide soarta mea si a copiilor mei, vor vedea si vor cantari mai mult

decat instanta de fond probele aflate la dosar. Voi spera ca se va tine cont si de probele noi pe care instanta de fond nu le-a vazut.

Fostul demintar invoca si problemele de sanatate foarte serioase pe care le-ar fi avut in ultimii ani si despre care da de inteles ca sunt foarte grave: „ Sunt 6 ani in care bolile pe care le aveam s-au agravat si au aparut si altele noi.

Sunt 6 ani in care am alergat intre spitale, avocati, experti, instanta si iar spitale(…) Numai Dumnezeu stie cate zile mai am de trait, dar, ma rog Lui ca acele zile sa le traiesc langa copiii mei, acasa.(...) Copiii mei au nevoie de mama, acasa”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO132633##

Principala

acuzatie pe care i-o aduc procurorii este ca sub pretextul organizarii manifestatiilor dedicate acelei zile, ministrul de atunci al Tineretului ar fi atribuit ilegal contracte de prestari servicii unor firme private. Tot Monica Iacob Ridzi a mai fost acuzata ca ulterior inceperii investigatiei, ea ar fi intervenit pentru ca datele privind organizarea Galei sa fie sterse din calculatoarele ministerului.

In acelasi dosar in care este acuzata Monica Iacob Ridzi mai sunt puse sub acuzare alte 11 persoane care au avut implicatii in organizarea „Zilei Tineretului”, in urma cu 6 ani.
Procurorii spun ca prejudiciul depaseste suma de 600 000 de euro.