Fotbalistul din Guatemala impresionat de ce a găsit în România: Nicolas Samayoa „România este ţara unde mă simt cel mai în siguranță”

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 30 aug 2024, 10:17

Fotbalistul din Guatemala impresionat de ce a găsit în România

Sursa: facebook.com Nicolas Samayoa

Fotbalistul Nicolas Samayoa este impresionat de România și de ceea ce a găsit aici.

Nicolas Samayoa, fundașul central al echipei Poli Iași, s-a declarat impresionat de siguranța pe care o simte în România, comparativ cu alte țări în care a jucat. După un an petrecut la Iași, jucătorul guatemalez consideră orașul unul dintre cele mai sigure și frumoase locuri în care a trăit.

Fotbalistul Nicolas Samayoa impresionat de România

Nicolas Samayoa, fundașul central de 29 de ani al echipei Poli Iași, a fost profund impresionat de experiența sa în România, unde se simte mai în siguranță decât în alte țări în care a jucat sau a călătorit.

Născut în Guatemala, Samayoa s-a alăturat echipei ieșene în 2023, după o perioadă de patru ani petrecută la clubul Comunicaciones, din prima ligă guatemaleză. Mutarea sa în Europa, și mai precis în România, la 10.500 de kilometri distanță de țara sa natală, a marcat un moment important în cariera sa.

După un an petrecut la Iași, Samayoa a mărturisit că siguranța pe care o resimte în România este net superioară altor locuri în care a fost, cum ar fi Spania, Franța sau chiar Statele Unite ale Americii.

„Dacă aș compara România cu alte țări din Europa, cum ar fi Spania și Franța, unde am fost, dar și cu SUA, simt că România este țara unde mă simt cel mai în siguranță. Putem să mergem în parc la 12 noaptea și nu ni se va întâmpla nimic. România este o țară foarte frumoasă. Și eu, și soția mea am fost foarte surprinși să vedem că Iași este un oraș frumos, foarte sigur”, a
declarat fundașul pentru orangesport.ro.

Adaptarea sa la Iași a fost una pozitivă, Samayoa devenind rapid o piesă de bază în echipa antrenată de Tony da Silva. În acest sezon, el a fost integralist în toate cele șapte meciuri disputate de Poli Iași în Liga 1, demonstrând constanță și siguranță în apărare. Evoluțiile sale bune au avut un impact semnificativ asupra carierei sale, reflectându-se și în creșterea cotei sale pe Transfermarkt.

De la venirea în România, valoarea sa de piață a crescut de la 150.000 de euro la 550.000 de euro.

Citește și: A murit Christoph Daum, fostul antrenor al Naționalei de fotbal. O boală gravă l-a răpus la vârsta de 70 de ani

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Gheorghe Turda vorbește despre folclorul din zilele noastre. „Sunt singurul artist în materie de muzică populară și clasică având grad de general în rezervă.”

Samayoa a contribuit la salvarea echipei de la retrogradare, în sezonul trecut

În sezonul precedent, Samayoa a fost la fel de important pentru echipa sa, contribuind la salvarea de la retrogradare în ultima etapă a Superligii. Cu 30 de meciuri disputate pentru Poli Iași, el s-a dovedit a fi unul dintre cei mai constanți și eficienți jucători din echipă, fiind apreciat atât de antrenor, cât și de suporteri.

Pe lângă performanțele la nivel de club, fundașul guatemalez a avut ocazia să își reprezinte țara pe scena internațională. În urmă cu două luni, Samayoa a participat la un meci amical între Guatemala și Argentina, pierdut cu scorul de 1-4, dar care i-a oferit o experiență de neuitat. Jucătorul a avut onoarea să-l înfrunte pe Lionel Messi, considerat de mulți cel mai bun jucător din istoria fotbalului. „Sunt foarte mândru că pot să îmi reprezint țara și să primesc această oportunitate, de a juca, în opinia mea, împotriva celui mai bun jucător din istoria fotbalului. Părea imposibil când eram copil și a devenit realitate”, a declarat Samayoa.

Întâlnirea cu Messi a fost unul dintre momentele definitorii ale carierei sale internaționale, consolidându-i încrederea și determinarea de a progresa atât la nivel de club, cât și în echipa națională. Cu fiecare meci, fundașul central își demonstrează valoarea, iar prezența sa în Liga 1 continuă să fie remarcată.

Citește și: Tatăl lui Lamine Yamal a fost înjunghiat cu mai multe lovituri de cuțit! Totul ar fi pornit de la un conflict

Pe plan intern, Samayoa și Poli Iași se pregătesc pentru meciul din etapa a 8-a a Ligii 1, în care vor înfrunta echipa Hermannstadt. Cu un sezon încă lung înainte, fundașul guatemalez rămâne un jucător esențial pentru echipa ieșeană, iar evoluțiile sale constante și siguranța din teren îl plasează printre cei mai apreciați fundași din campionatul românesc.