Oamenii de știință încearcă să rezolve cel mai mare mister al Oceanului Pacific, după ce au găsit găuri misterioase, perfect aliniate, despre care nu se știe cine le-a creat.
Găuri misterioase, perfect aliniate, despre care nu se știe cine le-a creat- mister elucidat cu ajutorul oamenilor
NOAA Ocean Exploration, organizația federală din Statele Unite ale Americii ce se ocupă cu studierea oceanelor, a cerut ajutor oamenilor prin intermediul unei postări efectuate pe contul de Facebook.
„Bine, prieteni de pe Facebook, e timpul să scoateți pălăriile de cercetător!
În timpul scufundării #Okeanos de sâmbătă, am observat mai multe dintre aceste seturi sublineare de găuri în sedimente. Aceste găuri au fost raportate anterior din regiune, dar originea lor rămâne un mister. Deși par aproape făcute de om, micile grămezi de sedimente din jurul găurilor le fac să pară că au fost excavate de...
Descoperirea a fost făcută în urmă cu puțin timp, pe data de 23 iulie, dar semnalări ale găurilor misterioase au mai fost făcute și în urmă cu ceva vreme, tot în această regiune, conform cercetătorilor care studiază fundul oceanului la bordul navei Okeanos Explore a NOAA.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Descoperirea a fost efectuată în timpul vizitei unui vulcan acvatic
Când descoperirea a fost făcută, oamenii de știință cercetau vârful unui vulcan subacvatic și sondau fundul oceanului la aproximativ trei kilomtetri adâncime. Acest lucru a avut loc în nordul regiunii Azore, din apropierea Portugaliei.
Găurile misterioase au fost înregistrate prin intermediul unei telecomenzi și totul a ieșit la iveală în timpul expediției ”Voyage to the Ridge 2022” a navei Okeanos.
Din zona explorată face parte și creasta Mid-Atlantic Ridge, un loc în care mai multe cutremure au loc în mod frecvent și care se întinde pe o suprafață de 16.000
Conform NOAA, această parte reprezintă „cel mai lung lanț muntos din lume și una dintre cele mai proeminente caracteristici geologice de pe Pământ”.
Conform oamenilor de știință, cea mai mare parte a crestei s-ar afla chiar sub apă și mare parte din ea rămâne, în continuare, neexplorată.
Mai mult decât atât, operațiunea de explorare va continua cu operațiuni de cartografiere și de scufundări realizate cu ajutorul unui sistem de vehicule ce sunt operate de la distanță și care vor facilita explorarea
crestei Mid-Atlantic Ridg, dar și a platoului Azore, conform independent.co.uk.„În timp ce cercetările recente au contribuit semnificativ la înțelegerea și aprecierea noastră privind coralii și bureții, mai sunt încă multe de învățat despre distribuția, diversitatea, reproducerea și rezistența lor, în special în zonele de adâncime neexplorate și slab cunoscute în care vom explora”, a spus NOAA în cadrul unei declarații.