FOTO. Incendiu devastator în București! Flăcările au mistuit o șaormerie cunoscută din centrul Capitalei

Autor: Denisa Avram
Actualizat: 24 iul 2022, 08:10

Reprezentanții ISU au intervenit la fața locului după ce în noaptea de marți spre miercuri a avut loc un incendiu la o șaormerie din București.

În seara de marți spre miercuri un i ncendiu masiv a izbucnit la o șaormerie cunoscută din centrul Bucureștiului. Mai multe echipaje de pompieri, jandarmi și polițiști au ajuns la fața locului pentru a stinge flăcările și a reduce riscul de pagube majore. 

Incendiu de proporții la o șaormerie din centrul Capitalei

Un incediu uriaș a izbucnit la un restaurant situat în Bulevardul Cantemir.

Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incidentului, după ce au inhalat fum. Una dintre victime a fost transportată la spital. Locatarii unui bloc din apropiere au fost evacuaţi.

Flăcările au cuprins unul dintre cele mai cunoscute restaurante fast food din București, o șaormerie din în zona Tineretului.

Fumului dens a dus la evacuarea locatarilor din două blocuri aflate în vecinătatea restaurantului.

De asemenea, văpaia a  distrus o bună parte din stratul de polistiren care izola termic clădirile.

"Incendiul s-a produs în interiorul restaurantului şi s-a extins şi pe acoperişul acestuia. Faţada unui bloc din apropriere a fost afectată de incendiu. S-a intervenit cu 14 autospeciale", au menționat reprezentaţii pompierilor, conform Digi24.

Localnicii au declarat că au mai făcut sesizări cu privire la activitatea șaormeriei, dar acestea ar fi fost ignorate de autorități.

Din fericire nu s-a înregistrat un număr mare de victime, deși la momentul izbucnirii flăcărilor, în local se aflau câțiva angajați. Două persoane au suferit răni ușoare. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cauzele care au dus la provocarea incendiului urmează să fie determinate de ancheta autotirăților din domeniu, potrivit Mediafax.

Citeste si: Imagini cutremuratoare cu medicul-erou Catalin Denciu, care a supravietuit in incendiul de la Spitalul Piatra Neamt! "Am reusit treptat sa ma misc si sa merg din nou!"

„Am intervenit în această dimineață pentru stingerea unui incendiu, produs la un restaurant din bd.

Dimitrie Cantemir. Flăcările s-au manifestat atât în interior, cât și la exterior, la nivelul acoperișului, pe o suprafață de peste 400 mp.

Au fost luate măsuri rapide pentru localizarea incendiului și pentru evacuarea locatarilor din două blocuri, care sunt învecinate acestui restaurant.

În urma evenimentului a rezultat rănirea a două persoane (un bărbat și o femeie), angajați ai restaurantului, din cauza expunerii la monoxid de carbon.

Acestora li s-a acordat primul ajutor de către echipajele SMURD și SABIF.” au declarat reprezentanții ISU Ilfov. 

Citeste si: De la ce a pornit, de fapt, incendiul din Constanța în care o femeie a murit? Detaliile intervenției

Citeste si: Incendiu la un Spital din Cavnic, Maramureş! Peste 70 de pacienţi au fost evacuaţi