FOTO Momentul în care iahtul de lux a dispărut în largul coastei siciliene, în Italia: „Am văzut că se apropie o furtună” O persoană a murit, iar alți șase sunt dați dispăruți

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 21 aug 2024, 10:19

Cum s-a produs tragedia din largul coastei Siciliene. Doar un trup neînsuflețit a fost recuperat din apă

 
Sursa: Profimedia

Un bărbat a murit și șase persoane sunt date dispărute după ce un iaht de lux s-a scufundat în condiții meteorologice ciudate în largul coastei siciliene a Italiei.

Iahtul numit Bayesian transporta 12 pasageri și 10 membri ai echipajului, când o furtună puternică a lovit luni dimineața. Cincisprezece persoane au fost salvate și o operațiune de căutare a celor nedescoperiți, printre care se numără și magnatul britanic al tehnologiei Mike Lynch, continuă. Doar trupul lui Recaldo Thomas, un bucătar canadian-antiguan care lucra la barcă, a fost recuperat.

Citește și: Un iaht cu peste 100 de persoane a luat foc în Turcia! Oamenii ce se aflau la bord au sărit în apă pentru a își salva viața

Ultimele momente cu iahtul care se scufundă în largul coastei siciliene

Luni dimineață, barca cu pânze numită Bayesian s-a scufundat în largul orașului de coastă, Porticello. 

„În această dimineaţă, în jurul orei 05:00 (03:00 GMT), în urma unei furtuni violente, o barcă cu pânze de 56 de metri, numită Bayesian şi arborând pavilion britanic, s-a scufundat în largul Porticello", un

oraş de coastă situat la aproximativ 15 km est de Palermo”,
a anunţat garda de coastă italiană într-un comunicat.

Au fost surprinse ultimele momente cu iahtul care se scufundă, după ce a fost lovit de furtuna puternică pe mare. 

Dintre cele 22 de persoane aflate la bord, inclusiv 10 membri ai echipajului, „15 persoane au fost salvate şi şapte au fost date dispărute (un membru al echipajului şi şase pasageri), de naţionalitate britanică, americană şi canadiană”, a

adăugat garda de coastă.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Ce a produs, de fapt, scufundarea iahtului

Potrivit BBC, nava a fost lovită de o tornadă deasupra apei, cunoscută sub numele de trombă de apă, fapt ce a provocat răsturnarea Bayesianului.

Există rapoarte separate potrivit cărora catargul bărcii s-a rupt în timpul furtunii și alți factori în scufundarea bărcii includ apa care intră prin trape și uși care au fost lăsate deschise din cauza vremii calde de pe coasta Italiei.

Martorii au descris faptul că au văzut o formă de trombe de apă în timpul furtunii înainte de scufundarea Bayesianului. Cei mai mulți sunt familiarizați cu aspectul tornadelor: sunt coloane rotative de vânturi distructive, care ies de la baza norilor până la pământ.

Șase persoane sunt în continuare dispărute

Miercuri dimineață au fost reluate căutările în cazul iahtului de lux scufundat în timpul unei furtuni în Sicilia și a persoanelor date dispărute. 

Iahtul de lux era ancorat la aproape un kilometru distanță de portul sicilian Ponticello când s-a iscat furtuna. În preajmă se afla o navă cu pânze. Căpitanul ambarcațiunii a povestit ce s-a întâmplat în acele clipe.

„Dimineața la ora 3, în jurul orei 3, am observat că se apropie o furtună. Când a ajuns la noi, am pornit motoarele ca să ținem nava pe poziții, iar celălalt iaht era în spatele nostru. O clipă mai târziu, a dispărut și nu era clar ce s-a petrecut. O clipă mai târziu, unul dintre musafirii noștri a văzut o rachetă roșie de semnalizare. Am văzut-o și noi, așa că am luat barca și am plecat în direcția aceea și am găsit 15 oameni în barca de salvare".", a povestit Karsten Borner, căpitan Sir Robert Baden Powell.

Printre supraviețuitori se numără o tânără mamă, care a reușit să-și salveze bebelușul în vârstă de un an ținându-l deasupra valurilor.

 


Robert și Giuly se mențin fermi pe poziții și nu renunță la planul de a pleca împreună acasă, întrucât nu pot trece peste posibilul scenariu în care Patrick ar fi avut o relație cu Bianca Giurcă în afara „Casei iubirii”.