FOTOGRAFIA care a SOCAT o lume intreaga! Ce a patit o femeie din Mexic cand a venit sa nasca la o clinica

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 feb 2017, 18:02

O fotografie tulburatoare cu o femeie indigena din Mexic, dand nastere unui bebelus pe un camp a incins spiritele in media online si a devenit subiect de dezbatere nationala din cauza clinicii in care trebuia sa nasca, implicata in acest scandal.

O imagine socanta, facuta d eun trecator, o infatiseaza pe Irma Lopez in varsta de 29 de ani, care apartine etniei mazatec, dand nastere pe iarba unui copil, cu fata contorsionata de duere si cu nou nascutul iesit si inca legat d emama prin cordonul ombilical.

Guvernul statului Oaxaca ca directorul centrului medical unde trebuia sa nasca tanara a fost suspendat din functie, in timp ce oficialii au deschis o ancheta in urma acestui incident.

Lopez, maritata si mama a trei copii, a povestit ca a fost intoarsa de la spital de catre o asistenta spunandu-i ca inca nu e pregatita sa nasca deoarece este in luna a opta de sarcina, chair daca femeia era dilatata, iar bebelusul mai avea putin si se nastea. Cuplul nu vorbeste spaniola ci dialectul indigen si nu au inteles prea multe din ce spunea asistenta. Tot ce au inteles a fost un refuz, asa ca au iesit afara.

Assitenta, mai tarziu, a dat vina pe neintelegerile produse din cauza diferentei de limbaj. O ora mai tarziu, apa femeii s-a rupt si stiind ca ii vine sorocul s-a asezat pe iarba si a nascut. Nu vpriam sa nasc asa. A fost foarte urat si greu pentru ca am avut dureri ingrozitoare. Am fost singura pentru ca sotul meu incerca sa convinga asistenta sa ma primeasca. Poza cu femeia a facut incojurul Internetului.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire