Franța este în finala CM 2022 din Qatar după ce a învins-o pe Maroc. În ultimul act al competiției va întâlni naționala Argentinei

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 15 sep 2023, 00:50

Franța a învins echipa Marocului, în semifinala CM din Qatar 2022.

Sursa: https://www.facebook.com/fff

Franța a învins echipa Marocului, în semifinala CM din Qatar 2022, cu 2-0 și astfel a ajuns în finala Campionatului Mondial.

Naționala Franței se află în finala Campionatului Mondial din Qatar după ce a învins Marocul.

Franța în finala CM 2022 din Qatar

Din păcate visul Marocului de a câștiga Cupa Qatar 2022 s-a oprit în semifinală, după ce echipa a fost învinsă de Franța cu scorul final 2-0.

Astfel că, Franța, ajunsă în finală, va întâlni selecționata Argentinei duminică 18 decembrie de la ora 17:00 (ora României).

Theo Hernandez și Randal Kolo Muani au marcat golurile reprezentativei lui Didier Deschamps, ducând echipa pentru a doua oară consecutiv în actul final.

Franța și Maroc s-au mai întâlnit doar de două ori, dar niciodată într-un joc oficial. S-au disputat numai două partide amicale, în 1999, 1-0 pentru Franța și o remiză în 2007, scor 2-2.

Citește și: Argentina este în finala CM 2022 din Qatar după ce a învins-o pe Croația în prima semifinală

Echipa Franței a avut în deschiderea meciului următoarea formație de jucători: Lloris – Kounde, Varane, Konate, T. Hernandez – Fofana, Tchouameni, Griezmann – Dembele, Giroud, Mbappe, în timp ce Marocul i-a avut pe teren pe: Bono – Hakimi, El Yamiq, Aguerd, Saiss, Mazraoui – Amrabat, Ounahi – Ziyech, En Nesyri, Boufal.

Nici bine nu a început meciul, pentru că, în minutul 5’, Theo Hernandez a marcat primul gol, cu o finalizare spectaculoasă din careu.

În minutul 17’ Franța a mai avut o ocazie prin Giroud, care a reușit să șuteze spre poarta adversă, după un contraatac fulger, dar mingea a izbit bara. Franța a reușit să aducă al doilea gol pe tabela de marcaj, după ce Randal Kolo Muani a reușit să șuteze în poartă. Meciul a avut 6 minute de prelungiri, iar la finalul fluierului scorul a rămas neschimbat, astfel Franța a reușit să se califice în finală.

Deși echipa Marocului nu a reușit să se califice în finală, Naționala de Fotbal a fost surpriza plăcută a acestei ediții, având o evoluție impecabilă.

Jucătorii din Maroc au mers la finalul meciului și s-au așezat în genunchi în fața fanilor care i-au răsplătit cu o serie lungă de aplauze.

Acest gest este cunoscut drept "Sajdah Al Shukr" fiind practicat în religia musulmană atât după o tragedie, cât și după o reușită.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Traseul Franței de la calificări la marea finala

De-a lungul Campionatului Mondial din Qatar Naționala Franței a avut următoarea evoluție:

- Franța – Australia, 4-1;

- Franța – Danemarca, 2-1;

- Tunisia – Franța, 1-0;

- Franța – Polonia, 3-1;

- Anglia – Franța, 1-2;

- Franța – Maroc 2-0.

Finala CM 2022 din Qatar se joaca pe 18 decembrie

După o lungă serie de victorii și eșecuri, lacrimi și zâmbete, iată că se apropie finalul Campionatului Mondial de Fotbal Qatar 2022.

Astfel că, urmează cea de-a 13-a întâlnire directă dintre Franța și Argentina și cea de-a patra de la Campionatul Mondial. Majoritatea microbiștilor speră ca Leo Messi să fie cel care va ridica trofeul suprem la ultima sa apariție pe cea mai înaltă scenă fotbalistică.

Citește și: Când are loc finala Campionatului Mondial din Qatar 2022. Cine e favorită la câștigarea Cupei Mondiale 2022

Până în prezent, echipa Franței a fost cea care s-a impus de șase ori în fața Argentinei, trei meciuri s-au încheiat la egalitate, iar sud-americanii au câștigat în trei rânduri.

Finala Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar va fi cu siguranță una încărcată cu multe emoții.

Meciul va fi difuzat de către Televiziunea Națională a României și va începe la ora 17:00, duminică 18 decembrie.

Sursă: prosport.ro

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.