Franta ii vaneaza pe teroristi! O femeie s-a aruncat in aer si un terorist a fost ucis, miercuri, in Saint Denis

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:44

Sute de jandarmi, politisti si soldati au navalit in suburbia Saint-Denis, cautandu-l pe creierul atacurilor criminale de vineri seara: Abdelhamid Abaaoud.

Sute de focuri de mitraliera au rasunat dupa miezul noptii in suburbia pariziana Saint-Denis. Era  ora 4 si 30 de minute cand luptatorii anti-tero francezi descindeau pe strada Corbillon. Tinta era un apartament, in care existau banuieli ca s-ar fi adapostit tocmai cel care a planuit masacrul de vineri seara, belgianul Abdelhamid Abaaoud. In acelasi timp, alte informatii prevesteau un nou atac terorist iminent, intr-un cartier exclusivist al capitalei Frantei.

Asa a aratat asaltul trupelor speciale prin ochii martorilor: oameni speriati, care au fost rugati sa se baricadeze in case si sa astepte deznodamantul luptelor.  O data cu rasaritul, imaginea campului de lupta a devenit tot mai clara. O mare de mascati, inarmati pana-n dinti si protejati de veste anti-glont, blindate si militari trimisi pentru a mentine ordinea.

Dupa ore intregi in care impuscaturile si exploziile au asurzit zona, oficialii au confirmat ca cel putin doua persoane sunt moarte.

Una dintre ele, o femeie, s-a sinucis, apasand pe butonul de detonare al unei centuri cu explozibil.

In schimbul de focuri si politistii au avut de suferit. Cinci au fost raniti, dar un caine, special antrenat pentru a gasi bombe, a fost ucis.  Diesel a fost trimis sa  verifice prezenta unor bombe in apartamentul inconjurat. N-a avut nicio sansa  atunci cand femeia-kamikatze a detonat explozibilul pe care il purta asupra-i.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Asediul, care a durat o jumatate de zi, a parut aproape incheiat, o data cu retinerea a sapte persoane, trei chiar din apartament. 

Totusi, belgianul de 27 de ani e de negasit. Incredibil, trupele au luat cu asalt si biserica St. Denis de L'Estree, avand banuiala ca acolo s-ar putea ascunde jihadistul.

Si la granita cu Romania au fost emotii, dupa ce politistii moldoveni de frontiera au prins doi basarabeni convertiti la Islam. Unul dintre ei, care a si facut inchisoare pentru omor, avea asupra lui mai multe carti religioase, gloante si arme albe.

Cei doi visau sa ajunga in Franta si au incercat sa treaca ilegal frontiera, prin raul Prut. Au fost opriti cu trei focuri de avertisment si retinuti de agenti.