Franța oferă bani angajaților cu venituri mici, care se deplasează cu mașina personală la muncă. 10 milioane de persoane vor beneficia de acest ajutor

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 07 dec 2022, 23:56

Franța oferă bani angajaților cu venituri mici, care se deplasează cu mașina personală la muncă. 10 milioane de persoane vor beneficia de acest ajutor

Sursa: pexels

Franța vine în ajutorul angajaților cu venituri modeste și care, pentru a veni la muncă, se folosesc de mașina personală. Fiecare persoană va primi 100 de euro.

Franța va oferi, în anul 2023, suma de 100 de euro celor 10 milioane de francezi care au venituri modeste și care merg la locul de muncă folosind mașina personală.

Franța oferă bani angajaților care vin la muncă folosind mașina personală

În cadrul unui interviu acordat pentru postul de radio RTL, Élisabeth Borne, prim-ministrul Franței, a declarat că va continua sprijinirea puterea de cumpărare a francezilor, însă eforturile se vor concentra asupra persoanelor care „au cea mai mare nevoie”.

Măsura a fost adoptată, deoarece prețurile la energie au explodat și nici Franța nu a fost ocolită de aceste scumpiri. Mai mult decât atât, pentru a putea beneficia de acest ajutor, francezii care se încadrează în criteriile stabilite vor trebui să declare, pe site-ul fiscului, că, pentru a ajunge la locul de muncă, folosesc mașina personală.

Citește și: În ciuda sancțiunilor ONU, Germania a făcut cercetări cu Coreea de Nord

Cu toate acestea, ajutorul nu va fi acordat persoanelor care nu au un loc de muncă, celor care sunt la pensie sau celor care folosesc mijloacele de transport în comun. Bugetul pentru anul 2023, care va fi alocat acestei măsuri, va fi de un miliard de euro.

Franța oferă bani angajaților cu venituri mici, care se deplasează cu mașina personală la muncă. 10 milioane de persoane vor beneficia de acest ajutor
[Sursa: pexels]

Numărul cazurilor de Covid din Franța au explodat

Pentru prima dată de la mijlocul verii, în Franța au fost înregistrate peste 100.000 de cazuri de COVID-19, iar Guvernul îi îndeamnă pe oameni să folosească măștile de protecție, atunci când se deplasează cu mijloacele de transport în comun.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

Conform ultimelor informații, numărul de cazuri raportate la numărul populației, adică rata de incidență, este din ce în ce mai mare. Mai mult decât atât, guvernul francez va decide ceea ce se va întâmpla cu restricțiile în funcție de evoluția numărului persoanelor care vor fi internate la terapie intensivă și la reanimare.

Pe data de 5 decembrie, numărul acestora era de 1.114 și, pe data de 6 decembrie, s-a ajuns la 1.120.  De asemenea, în prezent, sunt internate peste 20.600 de persoane, iar, în ultimele 24 de ore, în spital au rămas, pentru a fi internate, 1.490.

Citește și: Spitalele din România s-au umplut de pacienți bolnavi de gripă și de COVID-19! Aproape 100.000 de cazuri au fost înregistrate în decurs de o săptămână

Franța roagă oamenii să poarte mască, în special atunci când folosesc transportul în comun, deoarece, în aceste momente, de remarcă o explozie a cazurilor COVID-19, dar și o gripă foarte puternică.

Cu toate acestea, Élisabeth Borne nu este de acord cu posibilitatea ca masca să fie reintrodusă și susține că trebuie ca toată lumea să conteze pe „responsabilitatea fiecăruia”.