Franța scapă de restricții începând cu 2 februarie, după ce a intrat în vigoare certificatul de vaccinare

Autor: Lavinia Medrea

Franța scapă de restricții începând cu 2 februarie, după ce a intrat în vigoare certificatul de vaccinare

Sursa: PixaBay

Prim-ministrul francez, Jean Castex, a transmis joi că restricțiile se vor ridica treptat începând cu 2 februarie. Printre măsurile eliminate, se numără și purtarea obligatorie a măștii de protecție în exterior.

Începând cu 2 februarie, adică la nouă zile după ce s-a introdus, pe 24 ianuarie, certificatul de vaccinare, restricțiile privind limita de prezență în locurile publice vor fi scoase, iar telemunca nu va mai fi obligatorie, ci doar „recomandată”, a subliniat Castex.

Restricțiile anti-COVID-19 se ridică treptat în Franța începând cu 2 februarie

Certificatul de vaccinare, care va ține locul certificatului verde pentru persoanele de peste 16 ani, va fi necesar pentru accesul la activităţi de timp liber, în restaurante, la târguri,

seminarii, în transportul public interregional.

Introducerea certificatului de vaccinare, care, potrivit lui Castex, ar urma să permită „ridicarea majorităţii restricţiilor impuse”, va depinde de hotărârea pe care o va lua vineri Consiliul constituţional, sesizat de deputaţi şi senatori din opoziţie.

Citeste si: Arafat, despre valul 5 al pandemiei: "Nu se discută la acest moment despre restricţii suplimentare"

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Începând cu16 februarie, cluburile se vor putea redeschide, vor putea fi susținute concerte, se va permite consumaţia în baruri, pe stadioane, în săli de cinema sau mijloace de transport.

Legat de şcoli, prim-ministrul ia în calcul o relaxare a regulilo sanitare la revenirea din vacanţa din februarie, sau cel mult pe 7 martie în anumite locuri.

Citeste si: Florin Cîțu vrea certificatul verde obligatoriu la locul de muncă: "Ar fi dus la mai multe persoane vaccinate"

De asemenea, guvernul a transmis că va începere aministrarea dozei booster, care nu va fi, totuși, obligatorie pentru adolescenţii între 12 şi 17 ani.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.