Fratele gravidei moarte la Botoșani face declarații cutremurătoare „Ea încă se consideră nevinovată şi ea încă nu realizează ce a făcut” Ce crede despre medicii maternității în care sora lui a murit implorând ajutor

Author: Diana Bostan
Actualizat: 04 sep 2023, 11:37

Alexandra Ivanov, tânăra gravidă moartă la maternitatea din Botoșani

Sursa: Facebook

Se cere dreptate în numele Alexandrei Ivanov, tânăra gravidă care a murit în chinuri într-o maternitate din Botoșani. Fratele acesteia face dezvăluiri cutremurătoare despre medicii maternității.

Vlad Miron susține că sora lui a murit în chinuri și implorând ajutor din partea medicilor. Acesta vrea ca cei vinovați să plătească și ca niciun pacient să nu mai treacă prin ce a trecut sora lui.

Fratele Alexandrei Ivanov a rupt tăcerea în legătură cu moartea surorii sale

Ancheta continuă la maternitatea din Botoșani, acolo unde se fac mai multe expertize după moartea Alexandrei Ivanov. Medicul care se afla de gardă în acea seară a fost audiat timp de șase ore la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de

Apel Suceava, în timp ce au existat mai multe percheziții la domiciliile medicilor implicați în dosar.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu doctorița care a fost de gardă în noaptea în care Alexandra a murit de durere

Vlad Miron susține că medicul de gardă nu se consideră vinovat și nu realizează proporțiile tragediei. „Am simţit cumva că legea începe să-şi facă treaba, eu chestia asta, că ea o să fie suspectă, eu de la început ştiam că o să se întâmple asta, îmi închipuiam eu, asta

trebuia să se întâmple de la început. Având în vedere faptul că ea, conform declaraţiei că a impus să i se suspende restricţia de a practica, prin chestia asta îmi dau seama că ea încă se consideră nevinovată şi ea încă nu realizează ce a făcut, mâ gândesc eu prin chestia asta”
, a spus acesta pentru News.ro.

Citește și: Noi detalii ies la lumină în cazul gravidei care s-a stins la spitalul din Botoșani. „Și eu eram de gardă. Puteam să mă duc peste medic”

Acesta și-ar dori ca tragedia să fie ca o lecție pentru toți și ca medicii să arate mai multă empatie față de pacienți.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Când li se cere ajutorul, sau, ei normal ei nici nu ar trebui să se insiste să ceară ajutorul, pacienţii ar trebui din start să aibă parte de ce este mai bun în spital, de ajutor, de tot ce trebuie, nu ar trebui să implore ei ca să primească ajutor, ei ar trebui din

start trataţi cum se cade când ajung în spital pentru că omul se duce la spital ca să se facă bine, nu ca să fie omorât”, a mai adăugat Vlad Miron.

Ce se întâmplă cu medicul de gardă din acea noapte

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Botoşani, medicul care se afla de gardă în acea noapte este suspendat din activitate timp de două luni.

Citește și: Alexandra a avut parte de un sfârșit tragic! Colega de salon a gravidei din Botoșani a rupt tăcerea „Când mi-am ridicat capul din pat, am văzut că era vânătă”

O anchetă de cercetare penală este în desfășurare, iar managerul Spitalului Judeţean Botoşani susține că va lua toate măsurile necesare, astfel încât tragedia să nu se mai repete.

Citește și: Familia Alexandrei, gravida care s-a stins pe patul de spital, este copleșită de suferință. ,,Ce poţi să-i spui unui copil când îţi spune că îi e dor de mama?"

Monica Adăscăliței vrea o schimbare radicală din punct de vedere al organizării, partea de infrastructură, cât şi partea medicală. Aceasta și-ar dori creşterea calităţii actului medical prin analize, investigaţii suplimentare și o monitorizare mai atentă.

Alexandra Ivanov a ajuns la spital după ce ar fi pierdut sarcina, fiind necesară o intervenție chirurgicală de urgență. Gravida a zăcut preț de mai multe ore, ore în care a implorat ajutor din partea medicilor, însă nimeni nu a venit să se intereseze de starea acesteia. După ore de agonie, tânăra gravidă a decedat.