Frații Brumar: O poveste emoționantă de speranță și perseverență. Alex, Filip și David luptă să își depășească condiția și să își construiască un viitor mai bun

Autor: Diana Bostan

Filip parcurge zilnic un drum de 17 km pentru a ajunge la asociație.

Sursa: Kanal D

În cadrul emisiunii ”Asta-i România”, telespectatorii au făcut cunoștință cu frații Brumar din Brașov. Deși situația lor este una precară, aceștia au primit o nouă șansă prin intermediul unei asociații de binefacere.

Într-o lume în care provocările economice pot părea insurmontabile, povestea fraților Brumar din Brașov, Filip (14 ani), Alex (20 ani) și David, aduce o rază de speranță. Potrivit materialului prezentat în cadrul emisiunii ”Asta-i România”, cei trei frați luptă să își depășească condiția și să își construiască un viitor mai bun, cu ajutorul unei asociații de binefacere din Brașov.

Citește și: Povestea emoționantă a bătrânei care își cântă singurătatea în mijlocul naturii. Lele Silvia, figură emblematică a satului românesc, și-a găsit alinarea în muzică: „Muzica pentru mine a fost un refugiu”

Cei trei frați beneficiază de ajutorul unei asociații de binefacere din Brașov

Filip parcurge zilnic un drum de 17 km pentru a ajunge la asociație, unde beneficiază de mâncare, haine și meditații. De multe ori, Filip se trezește la 5:30 dimineața pentru a prinde autobuzul.

Filip: În drum spre autobuz am făcut 3 km, până în stație. În stație am așteptat vreo 20 de minute să vină autobuzul, era friguț.

Am început să îngheț în stație.

La asociație, după școală, Filip se alimentează și se pregătește pentru meditații, visând să urmeze liceul și să devină cineva în viață.

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Speranțe pentru un trai mai bun

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: VIDEO Care sunt problemele de sănătate cu care se confruntă fratele adoptiv al Claudiei Puican? "Ne-au spus să așteptăm până la vârsta de 18 ani!”

Sorina Iordache, reprezentant al asociației: El vine dintr-un sătuc exterior Brașovului și pleacă de acasă de la 5:30 dimineața. Vine, aici se schimbă, se duce la școală, după școală vine și mănâncă și începe programul de meditații.

Unul dintre frați a reușit să se și angajeze

Alex, fratele său mai mare, a beneficiat și el de sprijinul asociației, ceea ce l-a ajutat să își continue studiile și să își găsească un loc de muncă la o auto-servire din centrul orașului. Tânărul povestește că a început să lucreze încă de la vârsta de 16 ani, fiind convins că doar așa va reuși în viață.

Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, Raluca Olaru, un vraci de “modă nouă”

Alex: Unii colegi erau destul de bogați și la mine nu prea erau fonduri. Am înțeles, dar la un moment dat m-am supărat, ca orice om care nu are. Și am început să muncesc de la 16 ani. Mergeam la serviciu la tata. Aici fac orice ține de bucătărie. Când nu mai poți, eu mai pot un pic. E ceva în mine care mai poate. Și cei care chiar nu mai pot, să încerce.

Trebuie să încerci până ai rezultate.

David, cel mai mic dintre frați, își împarte ziua între muncă și activitățile de la biserică, iar părinții lor muncesc din greu pentru a ridica o casă. Povestea lor este un exemplu de determinare și perseverență, inspirându-i pe alții să nu renunțe în fața dificultăților.