Potrivit rechizitoriului, s-a cerut confiscarea mai multor bunuri mobile și imobile, autoturisme de lux, ceasuri de lux, lingouri și o medalie, toate aparținând fraților Tate. DIICOT i-a trimis în judecată pe Andrew și Tristan Tate, în urma unei liste de infracțiuni pe care le-au comis.
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT
Frații Tate au fost trimiși în judecată astăzi, 20 iunie 2023, împreună cu alți doi suspecți, pentru infracțiunile de trafic de persoane, viol și constituirea unei grupări infracționale organizate pentru exploatarea sexuală a femeilor, relatează BBC.
Andrew Tate, Tristan Tate și alte două suspecte se află în arest la domiciliu și așteaptă o cercetare penală pentru abuzuri asupra a șapte victime, acuzații negate vehement de către aceștia.
Potrivit rechizitoriului DIICOT, „persoanele vătămate au fost recrutate de cetățenii străini, prin inducere în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire (metoda loverboy).
Lista completă a infracțiunilor comise de Andrew și Tristan Tate
Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a fraților Tate pentru săvârșirea „infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată (față de fiecare inculpat în parte au fost reținute astfel: patru acte materiale, trei acte materiale, şase acte materiale și, respectiv, cinci acte materiale raportat la numărul de persoane vătămate), viol în formă continuată (două acte materiale), acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatice, instigare la lovire sau alte violențe și lovire sau alte violențe”.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Citește și: Decizie Tribunalul București: Frații Tate și complicele lor rămân în arest pentru încă 30 de zile
Cei patru inculpați, mai arată rechizitoriul, au format o grupare infracțională organizată pentru trafic de persoane atât în România, precum și în Statele Unite ale Americii și Marea Britanie.
Cele șapte victime, de sex feminin, au fost forțate să muncească pentru a obține bani. Munca era reprezentată de materiale pentru adulți, publicate pe platforme, care puteau fi accesate cu bani de către utilizatori.
S-a solicitat confiscarea următoarelor:
- mai multe bunuri mobile şi imobile
- mai multe terenuri şi clădiri situate pe raza judeţelor Ilfov, Prahova şi Braşov
- 15 autoturisme de lux
- 14 ceasuri de lux
- două lingouri şi o medalie
- anumite sume de bani și portofele de criptomonedă.
Inculpații sunt obligați, de asemenea, să achite cheltuieli de judecată la stat în valoare de 300.000 de lei.
De ce au fost arestați inițial frații Tate
După ce au fost arestați în decembrie 2022, agenția de combatere a crimei organizate din România a declarat că a identificat șase victime în cazul traficului de persoane. Declarația arată că victimele au fost supuse la „acte de violență fizică și de constrângere psihică” și că au fost exploatate sexual de către membrii grupării infracționale.
Suspecții au atras victimele prin metoda „loverboy”, după care le-au intimidat, le-au supravegheat și le-au controlat libertatea. Ulterior, victimele au fost constrânse să facă materiale de natură pornografică pentru a aduce beneficii financiare grupării infracționale.